- Snart är jag borta för evigt. Men det är okej, så länge någon läser det här!

Funderar du på att kanske ändra på något när din tid närmar sig sitt slut? Saker du borde ha sagt eller gjort, men som du inte sagt eller gjort?

Jag kommer över detta inlägg för ett par dagar sedan. Den är skriven av en ung, cancersjuk man på 24 år. Han har inte lång tid kvar.

Men han är inte bitter. Han är inte rädd. För att nu, när hans sista dagar närmar sig, har han funnit en mening i livet: Att be resten av oss andra att göra det bästa vi kan med våra liv.

Vi på Viralking har översatt texten till svenska. Du kan läsa den längre ner.

364

Jag är bara 24 år gammal, ändå har jag redan valt min sista slips. Det är den jag kommer bära på min begravning om några månader. Det kommer kanske inte matcha min slips, men jag tror det blir perfekt för just det tillfället.

Cancerdiagnosen kom för sent för att ens ge mig en liten strimma hopp om att leva ett långt liv. Men jag har insett den absolut viktigaste saken med döden; att lämna världen som en lite bättre plats än när du kom med hjälp av dina insatser.

Det sättet som jag levt mitt liv på, min existens eller närmare bestämt förlusten av den, kommer inte spela någon roll eftersom jag har levt utan att göra något viktigt.

Tidigare var det så många saker som höll mig upptagen. Men när jag lärde mig hur mycket tid jag har kvar, blev jag medveten om vad som är viktigt på riktigt.

Så, jag skriver till er av en självisk anledning, jag vill ge mening till mitt liv genom att dela med mig av vad jag har insett:

1.

Slösa inte din tid på ett jobb som du inte tycker är kul. Det är uppenbart att du inte kan lyckas med något som du inte gillar. Tålamod, passion och engagemang kommer lätt, bara du gör något som du älskar.

2.

Det är dumt att vara rädd för vad andra tycker om dig. Rädsla gör dig svagare, den paralyserar dig. Om du låter den göra det kan den bli större och större varje dag tills det inte finns något kvar av dig, förutom ett skelett. Lyssna på din inre röst och följ den. Vissa människor kommer kanske kalla dig galen, men vissa kommer se dig som en legend.

3.

Ta kontroll över ditt liv. Begränsa dina dåliga vanor och försök leva ett mer hälsosamt liv. Och framför allt, dra inte ut på tiden. Låt ditt liv formas av besluten du tog, inte av besluten du inte tog.

4.

Uppskatta människorna omkring dig. Dina vänner och familj kommer alltid vara en oändlig källa av styrka och kärlek.

— Det är svårt för mig att fullt ut förklara hur viktiga de här enkla insikterna är, men jag hoppas att du kommer lyssna på någon som har insett hur värdefull tid är.

Jag är inte ledsen, för jag förstår att de sista dagarna i mitt liv kommer bli meningsfulla. Det enda som tynger mig är att jag kommer missa massa häftiga saker som kommer att hända.

Vi bryr oss så mycket om vår hälsa och integritet att vi fram till döden aldrig noterar att kroppen inte är mer än en box – ett litet paket för att uttrycka vår personlighet, våra tankar och våra intentioner till den här världen. Om det inte är något i den här boxen som kan förändra världen, då spelar det ingen roll om boxen försvinner. Jag tror att vi alla har potential, men det krävs också mycket mod för att inse det.

Du kan flyta omkring i ett liv skapat av omständigheter, och missa dag efter dag, timme efter timme. Eller så kan du slåss för vad du tror på och skriva den fantastiska historien om ditt liv. Jag hoppas du gör rätt val.

Lämna något efter dig i den här världen. Ha ett meningsfullt liv, vad det än betyder för just dig. Platsen vi alla kommer lämna är en fantastisk lekplats, där allt är möjligt.

Våra liv är ett kort ögonblick på den här vackra lilla planeten som med otrolig fart flyger omkring i det ändlösa mörkret av universum.

Så, njut att din tid här med passion. Gör det intressant. Ge det mening!

Tack!

Dela på Facebook