Socialarbetare lever i ensamhet hela livet: Efter hans död skakas alla när stora hemligheten avslöjas

Alan Naiman från delstaten Washington i USA var känd för sin sparsamhet. Han köpte sina favorittröjor på mataffären och sparade minsta slant.

Ibland hade han tre jobb samtidigt.

Socialarbetaren från Washington, USA, visste hur tufft livet kunde vara för en del barn. Utöver en handfull fosterbarn tog han också hand om sin bror Daniel som hade en utvecklingsstörning.

Efter en lång karriär inom banksektorn gick han över till att arbeta med välgörenhet, framför allt i organisationer med inriktning på barn.

– Han var en högt värderad anställd som var pålitlig och dedikerad till sitt jobb, säger Debra Johnson vid Washington State Department of Children, Youth and Families till CNN.

Sashi Karan jobbade tillsammans med Alan på 80-talet. Han berättar att Alan efter sin tid på banken hade tre jobb samtidigt för att snabbt komma in i sitt nya liv som socialarbetare.

– Han var en sådan som bara inte kunde spendera pengar. Det låg i hans natur att spara och lägga undan, säger Sashi, som menar att han var en av få som visste hur mycket pengar Alan verkligen hade. 

Alan älskade sportbilar. Shari berättar att han köpte en i samband med att hans bror gick bort 2013.

– Det är en fin liten sportbil, men det är ingen Mustang, Corvette eller Porsche som han enkelt hade haft råd med.

Dog 63 år gammal

När Alan dog i sviterna av cancer bara 63 år gammal skulle hans stora hemlighet komma att avslöjas.

När det efter hans död stod klart att han lämnat närmare 100 miljoner till välgörenhet blev många av hans vänner förvånade, skriver CNN.

Alla pengar var noggrant öronmärkta till olika organisationer som jobbade med att hjälpa barn som hade det tufft.

Vissa organisationer hade ingen personlig relation till Alan men hade ändå blivit tilldelade en stor summa pengar, skriver CTV News.

Bland annat fick Barbarna Drennan vars organisation jobbar med att hjälpa bebisar som exempelvis skadats av droger.

Vid sidan av organisationer som hjälper barn går också en del av Alans förmögenhet till hans föräldrars katolska kyrka och till en organisation som stöder handikappade krigsveteraner. 

Dela artikeln med dina vänner på Facebook för att hylla Alan för sin otroliga insats!