Annons

Soldoktorn Mikael dödshotas – efter orden i TV

Annons

Mikael ”Soldoktorn” Sandström uttalade sig negativt om cannabis i ”Nyhetsmorgon”.

– Det finns medicinska skäl ibland, men inte något mer. Jag anser att det inte ska släppas fritt och legaliseras, säger Mikael Sandström.

Efter inslaget har tv-läkaren mottagit mordhot i mejl.

– Jag tycker knark är dåligt och det står jag för. Jag har uttalat mig i tv ganska bestämt att jag inte tycker cannabis är bra och att jag inte tycker det ska legaliseras, säger han till Aftonbladet.

Nu har han dödshotats för sina uttalanden.

– Jag är förvisso för medicinsk cannabis för den oerhört lilla krets som kan tänkas behöva det, men då ska det skrivas ut med rätt styrka och dos. Då har jag stött på folk som tycker jag har fel och jag har blivit konkret mordhotad flera gånger. Bland annat skriver de att de ska sticka en kniv genom halsen på mig och vrida om, säger han.

Har polisanmält

Mordhoten polisanmäldes av läkaren och undersöks – men denna typ av fall är svåra att komma åt juridiskt menar ”Soldoktorn” som trots hoten försöker fortsätta att leva sitt liv som vanligt.

– Jag tycker inte man ska förklä ett missbruk som medicin så att 18-åringar ska kunna använda det under de premisserna. Jag sa det i TV4 och blev mordhotad flera gånger, något som är polisanmält och de har fått fram från vilken dator det är skickat, men det måste bevisas vem som satt och skrev det och det är svårt. Det verkar inte som polisen kommer längre.

Här nedan är inslaget. Det här är verkligen inte okej! Dela vidare för att visa ditt stöd för Mikael!

Annons