Annons

Sonen förstod aldrig var mamman försvann varje jul, ända tills ett brev anländer efter hennes död

Annons

När den 63-åriga John Dorroh var en liten liten pojke försvann hans mamma plötsligt från familjens hem varje julafton. Hans mamma, Sue, mumlade någonting i förbifarten att hon behövde springa några ärenden och bar sig iväg. Det hände varje år, och John förstod aldrig varför hennes sista minuten ärenden inte kunde vänta tills efter att helgdagarna var över.

Efter att Sue gått bort upptäckte John äntligen vad hon gjorde i alla dessa år. Uppenbarelsen kom när han fick ett mystiskt brev i posten från en främling som hette Robert, en före detta kollega till hans mamma. När han läste mannens ord upptäckte John att de två var mer än bara kollegor.

Det visade sig att Sue var iväg på ett viktigt uppdrag varje julafton – och att det behövde genomföras på samma sätt på just den dagen. Hon besökte Roberts hus utklädd som Tomtemor, och gav barnen en present de inte hade råd med!

Tårarna rann från Johnnys ögon samtidigt som han läste brevet.

”Kära Johnny, jag ville bara berätta för dig hur mycket min familj och jag uppskattar vad din mor har gjort för oss under alla dessa år. Varje år på julafton kom din mamma till vårt hus utklädd till Tomtemor och gav mina barn en julafton vi inte haft råd att ge till dem. Hon har gett dem skor, tröjor, jeans, leksaker och godis”.

Varje julafton för resten av sitt liv fortsatte Sue på sitt uppriktiga uppdrag att ge glädje till Roberts familj.

”Jag vet att ditt hjärta är tungt och att du saknar Sue”, tillade Robert i brevet.

”Vi gör det också. Vi älskade henne och ville bara berätta för dig vad hon gjort för oss. All kärlek, Robert, Nellie och barnen”.

John var fylld med tacksamhet för Roberts vänliga ord om sin mamma, och han sa att det söta brevet var den bästa gåvan han någonsin fått.

Även om Sue tyckte att det var nödvändigt att hålla sin julafton aktiviteter till sig själv, ville John berätta sin historia så att hennes kärlek och generositet äntligen kunde uppskattas. Han skrev en kort berättelse om hans "Mammas hemliga uppdrag", som nu har publicerats i bokserien ”Chicken Soup for the Soul”. Den här söta kvinnan får äntligen all uppskattning som hon förtjänar!

I videon nedan kan du höra Johnny berätta mer om sin ängel till mamma.

Annons