Annons

SOS Alarm får kritik - aprilskämtade om sitt nummer på sociala medier

Annons

SOS Alarm aprilskämtar om ett nytt nummer på sociala medier i dag, vilket delar deras följare i två läger. "Tänk om någon går på det", skriver en följare

SOS Alarm ville skämta till det på första april och la därför ut ett inlägg på Instagram där de meddelade att de bytt nummer från 112 till 211.

Anledningen till bytet skulle vara att numret var lättare att slå för vänsterhänta.

Många följare på Instagram tyckte att skämtet var väldigt roligt och reagerade med både skratt och tumme upp – men många reagerade annorlunda och menar att skämtet var olämpligt.

"Är detta något att skämta om?", "Omdömeslöst" och "Fel forum att aprilskämta på" löd några av kommentarerna från personer som ställde sig kritiska till skämtet. 

"Inte sjysst mot dom som tror på det. Tänk om nån memorera det och försöker vid ett akut läge (...) fel forum att aprilskämta på", skriver en följare.

SOS Alarm förklarar aprilskämtet med att de ville uppmärksamma bus- och felringningar.

– Jag har förståelse för att man kan reagera när vi skämtar om en sådan viktig samhällsfunktion. Men vi vill uppmärksamma att busringningar inte är okej och att det finns andra nummer att ringa när man behöver hjälp. 112 är ett nödnummer när man är i akut kris, säger Sarah Hummerdal på SOS Alarms på pressjour till P4 Malmöhus.

Men om det är någon som har gått på aprilskämtet och ringt det nya numret, 112 baklänges, är oklart.

Varje år får SOS Alarm ungefär 100 000 busringningar.

Annons