Annons

Steven, 32, räddade två barn från att drunkna i hotellets pool – nu vill han ha betalt

Annons

Steven Tartt, 32, kastade sig i vattnet och räddade en 7-årig pojke och en 6-årig flicka när han upptäckte att de kämpade i vattnet.

Livräddaren som hade varit i tjänst vid Hotel Stil Victoria Playa i Santo Tomas, Menorca, blev senare avskedad för att misslyckats utföra sitt jobb.

Nu insisterar tvåbarnspappan, Steven, att dramat "förstört" hans semester och vill att resejätten TUI kompenserar honom för att han blev så "traumatiserad", att han tvungen att ta en vecka ledigt från jobbet efter att ha kommit hem.

”På tredje dagen in i semestern i juni behövde jag hoppa in och hjälpa två drunknande barn, vilket förstörde resten av semestern eftersom badvakten inte gjorde sitt jobb”, skriver 32-åringen enligt Liverpool Echo.

”Jag behövde även ta en veckas ledigt från jobbet för att det påverkade mig så mycket”.

holiday

Tratt har uttryckt sin avsky att han inte kompenseras och hävdar att hans semester förstördes då personalen saknat kompetens.

– De blåste mig. De sa att de inte kunde ta ansvar, men att de skulle tala med hotellet, säger Tartt till tidningen, och uttrycker sin besvikelse.

STEVEN

Samtidigt menar TUI att kritiken inte är lämplig.

– Vi är säkra på att alla delar vår uppskattning för herr Tartts modiga agerande, säger en talesperson till Liverpool Echo.

– Vi är ledsna att han är missnöjd över att inte ha fått kompensation, då vi kände att det mest passande stödet vi kunde ge var att erbjuda gratis terapi hos vår oberoende partner, fortsätter talespersonen.

– Vi vill försäkra alla om att vår hotellpartner agerade omedelbart och vidtog lämpliga åtgärder kring den iblandade personalen, säger talespersonen från TUI till tidningen.

Vad tycker du? Borde han kompenseras?

Annons