Annons

Student stannar för att hjälpa kollapsad tjej, men det är löparen bakom som skapar rubriker

Annons

När Madeline Adams skulle springa i ACC Women's Cross Country Championship hade hon ingen aning om att loppet skulle förändra hennes syn på livet för alltid. Hennes skor var knutna, hennes hår var uppsatt och hon kände sig så självsäker som någonsin.

Tyvärr var Madelines kropp inte på samma sida som hennes sinne...

1

Madeline startade loppet extremt starkt och närmade sig målljinen när hon kände sig något förändrat i sin fysiska uthållighet.

I en intervju med CBS News, förklarar hon vad som hände: ”Jag sprang mitt livs lopp. Jag gjorde fruktansvärt bra ifrån mig. Jag var på väg upp för backen (mot mållinjen), när jag började känna mig väldigt utmattad.”

”Helt plötsligt, kände jag en slags våg som sköljde över mig och mina ben bara gav vika under mig. Jag hade ingen kontroll. Jag minns verkligen inte att jag ramlade, jag minns att jag låg på marken och tänkte ’Varför ligger jag på marken? Res dig upp’.”

Tyvärr kunde Madeline inte korsa mållinjen den dagen. Löpare efter löpare passerade henne med den den bittra smaken av vad som hade kunnat varit. Men så plötsligt..

En löpare, Evie Tate, stannade till när hon kom fram till Madeline och försökte lyfta upp henne på fötter. Att bära Madeline helt själv visade sig vara ett nästan omöjligt uppdrag – men då kom en andra löpare, Rachel Pease, fram och la Madelines andra arm över sin axel för att dela tyngden.


Det är människor som Evie och Rachel som bevisar sportmannaskap är viktigare än en trofé eller ett band! Vi behöver fler människor som dem i världen.

Madeline säger: ”Det som kom ut av det här var att två otroliga tjejer hjälpte mig. De var helt själviska och bara otroliga människor med otrolig karaktär.”

Se klippet nedan och dela gärna historien vidare på Facebook. 

Annons