Studie: p-piller kan krympa din hjärna

Ny forskning visar att användning av p-piller påverkar din hjärna mer än förväntat.

De syntetiska hormonerna som finns i p-piller har länge varit ändan av hormonella störningar hos kvinnor. Tabletterna förknippas med hjärntumörer och Crohns sjukdom.

Nu har en ny studie, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften Human Brain Mapping, visat att p-piller även påverkar hjärnan mer än du har antagit.

Hjärnforskare från UCLA har studerat 90 kvinnor, där det har visat sig att den två hjärtområdena lateral orbitofronal cortex och bakre cigulate cortex visat sig vara tunnare hos kvinnor som använder p-piller jämför med kvinnor som inte använder p-piller.

Lateral orbitofrontal cortex är den del av hjärnan som hanterar känslor och belöningar.

Posterior cigulate cortex behandlar vårt eget tankesätt och visat t.ex. aktivitet, när vi väcker personliga minnen.

Men det är förändringarna i den laterala orbitofrontal cortex, som är det mest intressanta, eftersom det kan vara svaret på varför kvinnor upplever ångest och depressiva tankar när de börjar på p-piller.

-Vissa kvinnor får känslomässigt negativa tankar när de börjar på p-piller, men resultatet från forskningen har varit blandat. Säger Nicole Petersen, Huffington Post.

Hon utvecklar genom att säga att resultaten av deras studier kan därför vara svaret på varför vissa kvinnor upplever sorgsna tankar i samband med användning av p-piller. Hon betonar också att det inte är känt om tillståndet är permanent eller om hjärndelarna normaliserar sig efter användning av p-piller.

- Resultatet från denna studie ger oss en utgångspunkt för att arbeta och det första vi måste tänka på är att p-piller har förmåga att reglera känslor. Säger hon.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook