Susanne var trött på att barnen aldrig plockade undan disken - kom på en klockren lösning

De flesta föräldrar med ungdomar i huset vet känner nog till problemställningen. Du måste tjata och tjata på barnen för att de ska ta sin del av hushållsarbetet. Mamman Susanne Emilsson var så trött på det här att hon gjorde ett kontroversiellt val...

Hon berättar för Expressen att det största problemet var att få ungdomarna att ställa in tallrikar och bestick i diskmaskinen.

– Ska de ha ett glas och det inte finns något i skåpet står de antingen i diskhon eller i deras rum. Typiskt tonåringar, säger Susanne.

Men Susanne fick en klockren idé för att lösa problemet. Hon skrev ett ganska speciellt budskap på en kartong och lämnade framme i köket.

– Jag tänkte att det här skulle hjälpa. Jag tröttnade på att det var disk överallt. De skulle få smaka.

Mamman upptäckte en stor förändring efter att hon hängde upp kartongen:

"Stoppa in din smutsiga disk i maskinen! Annars lägger jag mina skitiga trosor på DITT tangentbord!"Susanne Emilsson berättar att det genast blev fart på hennes tonåringar.

– Den fick effekt. Disken kom ner fort som fan. De vet att morsan kommer göra vad som står på skylten. Hade de inte skött disken hade jag slängt in ett par skitiga trosor på deras tangentbord. Okej, kanske inte skitiga, men...

Susanne rekommenderar sin metod till andra föräldrar och har delat tricket på Facebook.

Kanske något att överväga om du har samma problem i ditt hem?

Dela på Facebook