Annons

Svältande 70-årig elefantkropp döljs av festivaldräkt

Annons

Förödande foton har framkommit som visar en svältande elefant så utmattad att varje ben visas efter en livstid av att ha tvingats att uppträda i festivaler.

70-åriga Tikiiri kommer att tvingas arbeta tillsammans med ytterligare 60 elefanter under Perahera-festivalen i Sri Lanka i år, där hennes svaga kropp och sjukliga hälsa kommer att döljas av snygga dräkter.

Den tio dagar långa buddhistfestivalen kommer att se de dekorerade djuren och en mängd artister inklusive dansare, jonglörer, eldspetter och musiker.

Nu har Save Elephant Foundation delat upprivande bilder av stackars Tikiiri för att markera World Elephant Day, som ägde rum på måndag.

När han delade bilderna skrev stiftelsen på Facebook:

Tikiiri ansluter sig till paraden tidigt varje kväll till sent på kvällen tio dagar i rad, mitt i buller, fyrverkerier och rök.

Hon går många kilometer varje natt så att människor kommer att bli välsignade under ceremonin.

This is Tikiiri, a 70 year old ailing female. She is one of the 60 elephants who must work in the service of the...

Posted by Save Elephant Foundation on Tuesday, August 13, 2019

Även om Tikiiri ser bra ut för festivalgästerna, döljer hennes glamorösa helkroppskläder en skrämmande verklighet under.

Stiftelsen fortsatte:

Ingen ser hennes beniga kropp eller hennes försvagade tillstånd på grund av hennes kostym.

Ingen ser tårarna i hennes ögon, skadade av de ljusa lamporna som dekorerar hennes mask, ingen ser hennes svårigheter att gå när hennes ben är kedjade medan hon går.

Hur kan vi kalla denna [festivalen] en välsignelse eller något heligt om vi får andra liv att lida?


Enligt stiftelsen arbetar den stackars svältande elefanten för 'Rooth Temple i Kandy City' och organisationen bönsätter folk att "skriva till Sri Lankas premiärminister för att avsluta denna grymhet."

Stiftelsen drog slutsatsen:

Vi kan inte föra en fredlig värld till elefanten om vi fortfarande tror att denna bild är acceptabel.

Att älska, inte göra någon skada, att följa en väg av vänlighet och medkänsla är Buddhas väg. Det är dags att följa.

Inlägget, som nu har delats hundratals gånger, översvämmades med kommentarer från människor som förskräckts av de stackars elefanternas svårigheter.

En person skrev:

Detta är utöver hemskt - jag har tårar i ögonen. Denna vackra dam behöver vara i en fristad för att leva ut sina återstående dagar. Det här krossar mitt hjärta.

En talesman för Sacred Tooth Relic, ett buddhisttempel som är värd för festivalen, sa till brittiska Metro att de "alltid bryr sig om djuren" och insisterar att Tikiiri har kontrollerats av en veterinär.

Det här måste få ett slut! Djur ska inte behandlas som någon typ av leksak. Vi måste fortsätta att protestera mot det här. Dela artikeln för att visa att vi är många som är emot djurplågeriet.

I klippet nedan kan du se hur det brukar se ut på festivalen. 

Annons