Annons

Svensk sjuksköterska död i corona - nu skriver vännen ett hjärtskärande inlägg

Annons

Sjuksköterskan Marielle DeBruhl, 39, vårdade corona-smittade patienter på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Men sedan blev hon själv sjuk, skriver SVT.

I förra veckan testade hon positivt för covid-19, och efter ett snabbt sjukdomsförlopp avled hon i sitt hem. Nu skriver hennes vän ett inlägg på Facebook om saknaden och risken med corona. 

Så här skriver Susanne Baldefors:


"Förbaskade covid-19. Du tog helt fel tjej. Hon levde för att rädda andra. Hon var ung, livsglad. Hon var så försiktig.

Förra fredagen testades alla sjuksköterskor. Den 17e kände hon sig lite sjuk och gick hem. Några dagar senare så hittades hon död.... hemma.

Hon levde för att hjälpa alla som ännu inte förstått. Eller faktiskt utsatts för de som inte förstått.

Marielle DeBruhl är en tjej som hade det största hjärtat. Hennes skratt smittade. Och hon valde sitt yrke för att hon ville rädda och hjälpa andra. Precis som alla hennes kollegor. De gjorde allt de kunde för att skydda sig för er.

Så tänker du gå ut denna helg. Sitta och kröka med andra "för det där med corona är ju ingen fara och du vill ju leva också" . Gör så då att ni tillsammans tar en tyst minut och titta och tänk på Marielle. Det förtjänar hon. Det förtjänar alla hennes kollegor som du ev kommer möta. De vill också leva. Men faktiskt leva på riktigt.

Inte bara för några helger.

Ta hand om er. Om inte annars för Marielles skull.

Mitt hjärta går itu. Vi ses i Narnia."

Mina tankar går till Marielle familj och anhöriga i denna svåra tid. Vila i frid, och tack för allt ❤🙏

Annons