Svenske Christoffer såg en äldre kvinna i nöd - då avbröt han militärövningen för att hjälpa henne - ViralKing.se

Svenske Christoffer såg en äldre kvinna i nöd - då avbröt han militärövningen för att hjälpa henne

Just nu genomför försvarsmakten militärövningen Aurora 17 som pågår 11–29 september 2017. Övningen är den största försvarsmaktsövningen i Sverige sedan 1993.

När soldaten Christoffer fick syn på en äldre kvinna som behövde hjälp avbröt han övningen

- Hon sa ”tack, jag har aldrig känt mig så trygg i hela mitt liv”, säger han.

I lördags befann sig soldaterna som deltar i militärövningen Aurora 17 i Bromma där de skulle understödja ett attackerat förband. För att göra detta var de tvungna att åka genom ett kolonilottsområde, där de blockerade den smala vägen med sina fordon.

När de lastade ur och gjorde ett skydd runt fordonen med soldater och kulsprutor så dök en taxi upp och släpper av en gammal dam med stor mängd packning.

 – Det var väldigt mycket packning och hon hade lite svårt att gå. Hon förklarade att hon bodde lite längre bort och då sa vi att vi givetvis kunde hjälpa till, säger han till Aftonbladet.

Christoffer ledde damen genom en lång korridor av soldater, och struntade i den stunden i övningen.

– Det får man ju ta. Man får strunta lite i övningssyftet. Den figurerade fienden hade ju inte attackerat när den ser att vi hjälper samhället, så att säga, säger han.

Bilden som togs på dem två blev snabbt viral.

– Hon sa ”Tack, jag har aldrig känt mig så trygg i hela mitt liv”. Hon gick ju på vägen längs våra fordon där soldater ligger och täcker. Hon var täckt av kulsprutor, automatkarbiner och pistoler – så skyddad kommer hon nog inte vara i sitt liv igen, säger Christoffer till Aftonbladet.

Dela på Facebook