Annons

Syster tröstar cancersjuk lillebror på hjärtskärande bild – nu visar vi vårt stöd till familjen

Annons

En mamma har delat en hjärtskärande bild på sin dotter som tröstar sin sjuka lillebror.

I augusti 2018 diagnostiserades Beckett Burge med akut lymfoblastisk leukemi, en typ av blodcancer som börjar i unga vita blodkroppar i benmärgen. Han var bara två år gammal vid sin förödande diagnos.

Sedan dess har Beckett stått ut med långa tidsperioder på sjukhus; genomgått kemoterapi samt blodtransfusioner och blodplätttransfusioner. Genom allt har kärleken och stödet som hans äldre syster Aubrey visat honom varit verkligen livsbekräftande.

Trots att hon bara är 14 månader äldre, har unga Aubrey bevisat sig vara en mogen och djupt omtänksam storasyster. Enligt mamma Kaitlin Burge, 28, har Aubrey utvecklat ett "otroligt band" med sin bror, som hon beskriver som sin "bästa vän".

Kaitlin från Princeton, USA, har talat om hur Aubrey föredrar att stanna kvar och hålla ett öga på sin lillebror snarare än att gå ut och leka med sina vänner.

I januari tog Kaitlin en rörande bild av Aubrey som tog hand om Beckett medan han lutar sig över toaletten. Den snälla flickan kan ses hålla honom på ryggen och lugnar honom.

Efter att fotot tagits tvättade Aubrey händerna innan hon bar sin bror till soffan. Hon frågade sedan sina föräldrar om hon kunde hjälpa till att städa badrummet.

Mamman delade den här bilden med resten av världen på Facebook – och hon vill nu påminna oss alla om hur viktigt det är att ha familjen vid sin sida i livets svåra stunder.


Mamman har också publicerat en text (på engelska) till bilden som jag tycker att alla borde ta sig tiden att läsa. Den lyder så här:

”En sak som de inte berättar om barncancer är att det drabbar hela familjen. Man hör alltid om de ekonomiska och medicinska striderna, men hur ofta får du höra om den kampen som flerbarnsfamiljer ställs inför? För vissa kan detta vara svårt att se och läsa. Mina två barn, med 15 månaders mellanrum, gick från att leka tillsammans i skolan och hemma, till att sitta i ett kallt sjukhusrum tillsammans. Min då fyraåriga dotter såg på sin bror tas från en ambulans till intensivvårdsavdelningen. Hon såg ett dussin läkare kasta en mask över hans ansikte, petade och stöttade honom med nålar, för att pumpa i ett dussin mediciner genom hans kropp, allt medan han låg där hjälplöst. Hon var inte säker på vad som hände. Allt hon visste var att något var fel med sin bror, hennes bästa vän.

Drygt en månad efter att han fick komma hem från sjukhuset såg hon honom kämpa för att kunna gå och kämpa för att kunna leka. Den livliga, energiska och utåtriktade lillebror som hon en gång kände var nu en tyst, sjuk och mycket sömnig liten pojke. Han ville aldrig leka. Hon förstod inte hur han kunde gå innan det här, men nu kan han inte ens stå utan assistans. Hon förstod inte de olika terapier han var tvungen att gå igenom för att få tillbaka sin styrka. För henne var det något speciellt han fick göra som hon inte gjorde. Varför kunde de inte åka till sin favoritpark längre? Varför kunde de inte gå till vattenparken som de tidigare gick till? Varför behövde han inte gå tillbaka till skolan, samtidigt som hon kunde göra det?

Varför tog vi hans syster med oss ​​och varför fick hon se allt detta i ung ålder? Barn behöver stöd och samhörighet och bör inte hållas på avstånd från den som är sjuk. Det viktigaste är att visa att de tas omhand oavsett situation. Hon tillbringade en hel del tid vid hans sida i badrummet när han blev sjuk. Hon fastnade vid honom. Hon stöttade honom och hon tog hand om honom, oavsett situationen. Till denna dag är de närmare. Hon tar alltid hand om honom.

Kräkningar mellan lekspel. Vaknar för att kräkas. Står vid hennes broders sida och klappar honom på ryggen när han blir sjuk. Gå från 10 kg till 5 kg. Detta är barncancer. Ta in det eller låt det vara.”


Det är jobbigt och fruktansvärt för alla drabbade, och då kan det kännas bättre att veta att det finns folk som vet vad man går igenom. Dela gärna för att öka medvetenheten kring hur det är att leva med en familjemedlem som har cancer.

Annons