Annons

Taxichaufför kör 92-åring till banken – när hon berättar sitt ärende vänder han bilen och gasar till polisstationen

Annons

Samhällets äldre har länge varit en måltavla för fräcka bedragare.

Och deras metoder är många.

Taxichauffören Raj Singh fick en körning en vanlig dag i Roseville, Kalifornien när en 92-årig kvinna behövde åka till banken.

När de kört ett tag började de prata och kvinnan berättade varför hon skulle till banken.

Hon sade att hon blivit kontaktad av en person från amerikanska skattemyndigheten (IRS) som sagt att hon var skyldig 25 000 dollar, alltså ungefär 244 000 svenska kronor. Detta belopp skulle hon nu skicka direkt från sitt bankkonto.

”Raj tyckte det lät väldigt konstigt, så han sa till kvinnan att hon kan vara utsatt för bedrägeri. Hon trodde inte på honom”, skriver polisen i efterhand på sin Facebook-sida. 

Posted by City of Roseville, California Police Department on Tuesday, February 11, 2020

Till slut lyckades Raj övertala kvinnan att ringa numret som personen som uppgav sig vara från skattemyndigheten ringt från. När personen svarade var han än mer övertygad att det rörde sig om ett bedrägeri.

– Vi ringde numret igen och jag frågade mannen ”känner du den här kvinnan?”. Han svarade ”nej”, berättar Raj för CNN.

”Efter att ha pratat med en polis visste kvinnan att hon blivit utsatt för ett bedrägeriförsök och beslöt sig för att inte betala”, skriver polisen på Facebook.

Nu hyllas Raj av polisen för sitt heroiska agerande.

”Vi älskar den här berättelsen för att Raj bara kunde ha tagit kvinnan till hennes destination utan att ha brytt sig om hur hon mådde eller vad hon skulle göra. Han tog en del av tiden av sin egen dag för att utföra en god gärning”, skriver polisen i sitt inlägg.

Nu hjälps vi åt att hylla fantastiska Raj som såg till att kvinnan inte blev utsatt för dessa fruktansvärda bedragare.

Annons