Taxichaufför vägrade skjutsa rullstolsburen kvinna – då gjorde alla i kön det oväntade

När skådespelerskan Shannon Murray, 41 som har suttit i rullstol sedan hon skadades i en dykolycka skulle åka taxi från London till Cardiff i Wales hände något otrevligt.

Anledningen? Hennes rullstoll. Shannon chockades över hur chauffören vägrade köra henne på grund av hennes rullstol, trots att den får plats utan problem. Men den stora förvåningen var hur folk runt omkring agerade när de såg händelsen.

I ett inlägg på Instagram förklarar Shannon hela den skamliga händelsen. Här är några av Shannons ord:


"Jag hade precis kommit till Cardiff, lämnat tågstationen och anslöt mig till taxikön utanför. När det var min tur kom en stor bil, inte en med ramp för rullstol. Bra för att jag föredrar att åka i en vanlig bil och sitta i sätet, framför att sitta i rullstolen.

Jag tog mig till bilen, när jag öppnade passagerardörren började taxichauffören skrika. Jag skulle inte få åka i hans taxi för att min rullstol inte fick plats. Trots förödmjukelsen att bli utskälld inför alla i kön stod jag på mig och sa att min rullstol visst skulle få plats i bagageluckan och att inte hade rätt att vägra mig att resa på grund av mitt handikapp. (Även om jag vid det läget aldrig någonsin skulle sätta mig i den jävelns bil.


Jag frågade efter hans taxinummer och sade att jag skulle anmäla honom, innan jag bad honom att dra åt helvete.

En annan likadan bil rullade upp, och jag hade inga bekymmer att komma in. Den chauffören sa åt den första att han borde ha accepterat mig.

Vid det läget bad idiotchauffören nästa person i kön att hoppa in i bilen. Men den personen sa att han precis hade sett vad som hänt och vägrade stiga in.

En efter en i kön vägrade,  på grund av hur han behandlat mig. Jag vet inte vad ni heter, men jag vill tacka alla ni, sju eller åtta, som stod bakom mig i kön och för att ni tog ställning för mig. Tack #kindnessofstrangers"

Vi tycker det var otroligt solidariskt gjort av främlingarna och de förtjänar att hyllas. Dela om du håller med

Dela på Facebook