Telefonsamtalet kom mitt i natten. ''Vi har en tre år gammal flicka på sjukhuset. Hennes mamma har blivit skjuten och kommer förmodligen inte att överleva natten.''

Telefonsamtalet kom från socialarbetaren mitt i natten. "Vi har en tre år gammal flicka på sjukhuset. Hennes mamma har blivit skjuten och kommer förmodligen inte att överleva natten. Hennes pappa har gripits. Våld inom familjen. Alla kläder har beslagtagits av polisen som bevismaterial, så det skulle vara bra om du kunde ta med dig en filt. Kan du komma och hämta henne?" Ja.

Det här telefonsamtalet kom medan jag lagade middag, "Jag fick precis ett fall i händerna här. En fyra år gammal pojke sitter i baksätet i en polisbil. Hans kläder är genomblöta av urin från hans psykiskt sjuka mamma. Han är väldigt smutsig, har eventuellt löss. Kan vi komma med honom till ert hem?” Ja.

Telefonsamtalet kom från en annan kommun precis när vi skulle gå och lägga oss. "Vi har en två-årig flicka som sover i vårt kontor just nu. Hon fördes till akuten med en skada. Mamman var så berusad att hon knappt kunde gå. Flickan är helt underbar. Vi behöver bara någon som kan ta hand om henne inatt. Kan du göra det?" Ja.

Denna begäran kom medan jag var ute och loggade. "Vi har en liten tio dagar gammal pojke. Det fungerar inte i hans fosterhem så vi måste flytta honom. Är du redo? Har du en barnstol? "Ja.

Ja. Ja. Ja. Ja.

Min man och jag är biologiska föräldrar till två barn och fosterföräldrar till en stadigt växande flock av barn som är under 5 år. En vän som också är fostermamma berättade en gång för mig att telefonen från barnskyddsvakten är som ett skapa-ditt-eget-äventyrsspel. För varje "ja" tas din familj på ett nytt äventyr - man vet aldrig hur det slutar. Jag tänker alltid på vilket äventyr vi missade de gångerna som vi inte har haft möjlighet att säga ja.

Vi säger ja på grund av att dessa trasiga barn behöver en tryt plats. De behöver en mamma som bäddar om dem och säger god natt på kvällen. De behöver en pappa som kastar dem över axlarna och galopperar runt i trädgården. De behöver kläder som passar och mat som ger näring. De behöver bli kliade på ryggen. De behöver tas med till djurparken. De behöver gränser. De behöver kärlek.

Det har överraskat mig att ta reda på hur pass mycket vi också behöver dessa små människor. De är så söta, envisa och roliga. De håller oss på tårna och lär oss läxor som vi behöver lära oss.

Folk säger alltid till mig: "Jag vet inte hur du klarar av det! Jag skulle aldrig ha kunnat vara fosterhem. Det hade blivit alldeles för svårt att ta farväl av barnen när man har blivit fäst vid dem.” Jag förstår det, jag gör verkligen det. Jag brukade säga samma sak. Men nu kan jag inte förstå hur jag tänkte. Seriöst? Det skulle vara alltför svårt för…mig?

Missförstå mig inte. Det är svårt. Det finns gott om dagar där jag känner att jag inte klarar av det mer. Energin och tålamodet räcker inte till. Vissa barn sover knappt om natten, andra råkar alltid ut för olyckor. Man måste tvätta en hög med laken. Man stryker oändligt mycket kläder. Man köper vanvettigt många blöjor. Det slutar aldrig med ändlösa möten, kontrakt och telefonsamtal. Det finns många tuffa beslut att fatta. Att vara fosterhem är svårt.

Men dessa barn tvingas att göra svåra saker varenda idag. Det är inte deras fel och de har inget val. De har misshandlats och försummats och tvingas kämpa för sin egen skull. De skiljs från syskon och flyttas från hem till hem. Barn i fosterhem har känt mer smärta under sina korta liv än de flesta av oss kan föreställa oss.

Nästa telefonsamtal kommer att komma. Min man och jag skulle säga ja. Inte för att vi är en fantastisk kärnfamilj. Vi säger ja på grund av att dessa barn tvingas göra jobbiga saker. Det minsta vi kan göra är att se dem i deras förtvivlade ögon och säga, "Ja. Jag kommer att göra det jobbiga saker för din skull. Jag kommer att hålla dig i handen och pussa dig på pannan för att lugna dig när du upplever trauma. Vi ska klara av det här tillsammans. "

När det är dags att ta farväl kommer jag att tvätta deras kläder och packa ner dem med alla gossdjuren. Jag kommer att gråta och önska att saker och ting hade varit annorlunda. Men jag kommer aldrig att ångra att vi sa ja.

~~~~~

Emily är en fostermamma som bor i USA, närmare bestämt i Portland, Oregon. Hon och hennes man har varit gifta i 12 år och har hjälpt en rad barn under åren. Historien publicerades ursprungligen på mothertomother.

Vänligen dela denna historia. Emily kan vara en inspiration för många människor till detta viktiga arbete.

Dela på Facebook