Annons

Återställda filmer visar den fruktansvärda följden av 11 september-attackerna

Annons

Förra året återställdes bilder av den omedelbara följden av attackerna den 11 september. Det är något av det mest upprörande materialet från händelsen som någonsin släppts.

Mark LaGanga arbetade som kameraman för CBS News och var på plats i New York på morgonen den 11 september 2001. Hans video återställdes förra året i HD 60FPS-bilder som visar en förödande blick på den omedelbara följden vid platsen.

I filmerna går LaGanga över gatorna i New York och hans svängande, handhållna kamera erbjuder ett oroande första personperspektiv.

När videon börjar visas damm och skräp snabbt omslutande på gatorna när åskådare och räddningspersonal flyr från scenen, de letar efter skydd och försöker förstå hur man bäst kan reagera. Det finns snabba intervjuer som genomförts i hela videon och dessa utdrag av konversationer med ett brett spektrum av människor understryker förvirringen och misstron som kännetecknade följden av attacken.


De flesta människor är vana vid att se bilder av attackerna - som tog 2 996 människors liv - med fokus på själva tornen. Den här videon går ett steg längre för att fånga omfattningen av skadan och nöd som den orsakat.

Bilderna kan anses stötande för vissa. De påminner oss alla varför dessa händelser aldrig kan glömmas. Även om det är smärtsamt att komma ihåg är det viktigt.

Se klippet nedan:

Annons