Thea skänker sitt hår till cancersjuka barn, det hon har att säga kommer få dig att le..

Den åttaåriga Thea från Falkenberg hade otroligt vackert långt hår. Men efter att ha sett et tv-inslag om barn som blir drabbade av cancer bestämde hon sig för att skänka bort det. Nu så är fyrs fina flätor på väg att bli en peruk till ett barn som har blivit drabbad av cancer.

- Jag är otroligt stolt över mig själv, säger Thea.

645@70

Thea må vara en ung tjej men hon är redan mycket engagerad i vad som händer runt om i världen. En annan sak hon gör är att hon tillsammans med sina småsyskon samlar ihop pengar till behövande barn som har flytt till Sverige från krig.

Det var när hon såg ett inslag på TV där de berättade och visade barn som blivit drabbade av cancer och förlorat sin kraft och hår då Thea bestämde sig för att hjälpa till. Efter programmet sa hon till sin mamma att hon ville klippa av sig sitt hår och ge det till ett barn som inte har eget hår. Mamman förstod direkt att Thea mena allvar och började undersöka hur det skulle gå tillväga för att göra det.

För några dagar sedan i tisdag så åkte hon till en frisör i Falkenberg som bjöd henne på klippningen. Håret som klipptes av räckte till fyra fina flätor som unge för var en halv meter långa. Dessa flätor skickades direkt upp till perukmakaren i Stockholm och kommer att användas av ett barn som saknar eget hår.

[adsenseCodeOne]

– Hon tyckte håret kändes kort och lite konstigt efteråt, men är ändå jättenöjd med sin nya frisyr, berättar Mia Alne.

– Thea säger att hon vill inspirera andra och är övertygad om att alla kan göra något. Jag är inte förvånad över att Thea kom med den här idén. Hon tänker alltid på vad hon kan hjälpa till med.

Själv säger Thea:

– Jag är otroligt stolt över mig själv.

Det ska hon vara, dela med dig av denna nyhet för att sprida det här fantastiska handlingen.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Dela på Facebook