Annons

Till alla som säger att kvinnor våldtas på grund av att de är lättklädda: Titta noga på bilden!

Annons

22-åriga Bree Wiseman har tröttnat att kvinnor som våldtagits skuldbeläggs och att de kan skylla sig själva för att hur de gick klädda. Hon bestämde sig för att skriva ett inlägg på Facebook om detta.

Den 19 juli 2017 publicerade hon en bild på Facebook. Bilden visar hennes hund, utan att det ser något speciellt ut. Hunden sitter lydigt vid bordet där det står en tallrik med mat. Först när man läser texten som Bree har publicerat till bilden, förstår man vad hennes budskap är.

”Till alla er som hävdar att kvinnor blir våldtagna på grund av hur de klär sig.; På bilden ser du min hund. Hans favoritmat är biff. Hans ögon är i nivå med min tallrik. Han kommer inte närmare, eftersom jag sagt 'nej'.

Om en hund kan uppföra sig bättre än dig borde du dig en rejäl funderare. Förstod du budskapet? Dela gärna vidare”.

Bree har själv upplevt sexuella trakasserier och hört åsikter som säger att det är kvinnans fel om kvinnan klär sig "olämpligt. Till HuffPost säger hon:

"Om en fyraårig pitbull förstår vad "nej" betyder, trots att han tittar på något han vill ha extremt mycket, då borde även vuxna människor förstå ett "nej", oavsett hur någon är klädd."

Nu hjälps vi åt att dela Brees ord!

Annons