Tjuvarnas fräcka kupp: Plundrade PostNords lastbil i 80 km/h

Efter att tjuvar flera gånger stulit värdefullt gods från Postnord-lastbilar samtidigt som de körde i full fart, har polisen tillsammans med Postnord lyckats gripa en liga på bar gärning, skriver SVT.

Under sommaren uppmärksammade PostNord återkommande stölder från lastbilar på en särskild vägsträcka mellan Vara och Alingsås. När ett och samma företag hade blivit bestulna på värdefull last upprepade gånger, bestämde sig Alexis Larsson, chef för säkerhet och reklamationer på PostNord, att gå till botten med problemet.

Hans säkerhetsteam gjorde en kartläggning av tidpunkter, vägsträckor och last och kunde till slut urskilja ett mönster. När de var säkra på var någonstans brottet verkade begås, tog han kontakt med Polisen i området. Tjuvligan togs på bar gärning en natt i mitten av september efter en gemensam aktion mellan PostNord Säkerhet och Polisen. Idag sitter fyra män häktade misstänkta för försök till grov stöld vid tre tillfällen. 

Tillvägagångssättet tror företaget inte är unikt, totalt har det stulits elektronikvaror för 2,5 miljoner kronor i somras.

Titta på den fräcka kuppen nedan:


Dela på Facebook