Annons

Tjuvjägare trampades ihjäl av elefant – blev sedan uppäten av en flock lejon

Annons

En misstänkt tjuvjägare på jakt efter noshörningar har trampats ihjäl av elefanter och blivit uppäten av lejon i Kruger nationalpark i Sydafrika, rapporterar BBC.


Mannen som planerat att skjuta djuren olovligt, blev först ihjältrampad av en elefant, och sedan uppäten av en flock lejon i tisdags. Under torsdagen hittades kvarlevor av mannen, i form av en människoskalle och ett par byxor, rapporterar Nationalparken i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Personer som var med honom för att jaga har berättat om dödsfallet för mannens familj, som sedan meddelat parkansvariga.


Parkens chef: Inte klokt val

Då parken är rik på noshörningar har dess personal haft stora problem med tjuvjägare under lång tid. Bara de senaste tio åren har ungefär 8 000 noshörningar dödats.

– Att gå in i Kruger nationalpark illegalt och till fots är inte smart, det finns många faror i parken och den här händelsen är ett bevis på det. Det är väldigt sorgligt att se döttrarna till den omkomne sörja bortgången av sin far – och än värre att bara kunna återfå lite av hans kvarlevor, säger parkens chef Glenn Phillips till New York Times.

Dela gärna vidare för att informera andra på Facebook om vad som hände med tjuvskytten. 

Annons