Tomas Ledin avslöjar meningen bakom hitlåten - som lämnade fru Marie i sticket

För nästan 30 år sedan skrev den folkkäre artisten Tomas Ledin, 66, sin superhit ”En del av mitt hjärta”. Men få känner till textens riktiga betydelse. Nu avslöjar han hur den blev till, och hur han tvingades lämna hustrun Marie i sticket.

Låten "En del av mitt hjärta" utgavs 1990 och blev snabbt en succé, men få vet om meningen bakom, vilket är något som Ledin nu avslöjade när han gästade talkshowprogrammet Robins i SVT med programledaren Robin Paulsson Och allt började med att han lämnade hustrun Marie Ledin i sticket.


– Det var i slutet av 80-talet. Och jag hade stora delar av låten, men den var inte riktigt klar. Som jag minns det. Och det var en kväll, Marie och jag var bortbjudna på en middag eller någon slags tillställning, säger Tomas Ledin i SVT:s ”Robins” och fortsätter:

– Naturligtvis kom inspirationen precis när vi skulle gå så jag säger ”du får gå så kommer jag lite senare”. Hon är van vid det, så det är ingen fara, säger Ledin.

”Vad gör du nu för tiden?” Fick Tomas Ledin höra under middagen, och det var då som idén kläcktes. ”vad gör du nu för tiden, varför hör du aldrig av dig?” var precis vad vännen hade frågat artisten.

Av vännernas missnöje kläcktes idén till en riktig klassiker som blev årets låt på Grammisgalan 1990.

Här nedan kan du se hans uppträdande på Lotta på Liseberg med "En del av mitt hjärta".


Dela på Facebook