Annons

Tonåringar lovar att inte skaffa barn förrän regeringar tar klimatförändringar på allvar

Annons

En rörelse med hashtaggen #NoFutureNoChildren (#IngenFramtidIngaBarn) har fått tonåringar att lova att inte föröka sig, innan dess att regeringar tagit klimatfrågan på allvar.

Berättelser om klimatförändrings-katastrofer och global uppvärmning är vanligt förekommande för närvarande och medan ett antal tjänstemän över hela världen har vidtagit några steg för att lösa frågan görs inte tillräckligt, enligt Emma Lim.

Emma Lim, en 18-årig student vid McGill University i Montreal, Kanada, lanserade nyligen den öppnande rörelsen i ett försök att få regeringar att förstå hur klimatförändringarna påverkar unga människor.

Skaparen av hashtaggen förändrades i maj, när hon tittade på Ontario lagstiftande församlings klimatdebatt.

Hon berättar om hur hennes åsikter har förändrats och berättade för Business Insider:

"När du är ung tror du att din regering kommer att fixa saker, så jag gick med i det gröna teamet och vi arbetade med återvinning och jag tänkte att allt skulle vara okej.

Men det förtroendet för dina ledare försvinner över tiden."


Lim fastställde att regeringstjänstemän vidtog inte tillräckligt med åtgärder och hon talade om frågan med sina vänner, som erkände att de också tappar hoppet. Även om 18-åringen alltid har drömt om att få barn, insåg hon att de skulle kämpa en förlorande strid om saker och ting fortsätter som de är.

#NoFutureNoChildren löftet lyder 'Jag lovar att inte skaffa barn tills jag är säker på att min regering kommer att garantera en säker framtid för dem'.

När han talade vidare om rörelsen sa Lim:

"Jag startade löftet eftersom jag ville att andra skulle förstå hur rädslan för klimatet är så tveksamt i min generation.

Det är något som alla känner. I min förälders eller morföräldrars generation är det ofta en fråga om åsikter och inte överlevnad att tro på klimatförändringar."


Studenten fortsatte:

"Jag har alltid, alltid velat bli mamma, så länge jag kan komma ihåg.

Men jag kommer inte att ta ett barn till en värld där de inte kommer att vara säkra. Jag skulle vilja se att regeringen utvecklar en omfattande plan för att hålla sig under 1,5 grader värme."

Hennes idé om en "övergripande plan" hänvisar till en FN- rapport från 2018 som uppgav att jorden har värmt en grad Celsius sedan 1800-talet.

Lim vill också att regeringar ska utveckla en plan för att hjälpa människor som kommer att drabbas av klimatförändringar, inklusive fördrivna människor och de som förlorar arbete i industrier som jordbruk, fiske, olja och gas.

Vad tycker du om rörelsen? Se nyhetsinslaget om den nedan och kommentera gärna på Facebook.

Annons