Annons

Tonåringens kusligt lika röst får juryn att tappa andan då han framför klassisk låt av Elvis

Annons

Pianot börjar spela och alla vänder sig om så fort de känner igen låten. 16-årige Raffi Arto spelar piano och sjunger Elvis Presleys kända hit "Can't Help Falling In Love". Raffis röst är speciell och böljar mjukt genom teatern där han uppträder. Det är nästan kusligt hur mycket hans uppträdande för tankarna till Elvis då det begav sig.


Han börjar verkligen komma in i rytmen och det står klart att han verkligen har musikalisk talang då han ger sig hän. Det var nog inte många som väntade sig ett sådant spektakulärt beteende från en sådan ung pojke. Han får inte ens köra bil men sjunger som en fullfjädrad artist.

Raffi har alltid varit intresserad av musik. Hela hans liv har cirkulerat kring detta. Som litet barn sjöng han alltid, oberoende vart han befann sig. Han började spela piano som sexåring och de flesta av hans tidiga minnen är baserade på musikaliska upplevelser.

Detta inkluderade allt från att själv spela musik, lyssna på musik och vara musikaliskt kreativ på olika sätt. Han var alltid på jakt efter nya upplevelser i musikens värld och verkade aldrig få nog.

Han blev nyligen intervjuad och fick frågan hur mycket han övade från dag till dag. Då skrattade han och förklarade att han inte höll koll på det. Han fortsatte att berätta att då han höll på att lära sig piano övade han mellan två och tre timmar om dagen, och just den dagen för intervjun hade han övat en timme.


Han berättade att han även var intresserad av andra saker så som boxning och fotboll, men erkände att sporten kommer i andra hand eftersom han övat inför The Voice. Han är införstådd med att det bara handlar om en kort tid i hans liv och han vill göra det bästa av det.

Han minns tiden då musik var enkelt och lättsamt. Det är det fortfarande men det har fått en liten twist då det är lite mer utmanade att sjunga framför så många människor. Han förklarar att det är tufft att framträda inför så många människor vecka efter vecka, TV-tittare inkluderade.

Han avslöjar att han lider av scenskräck innan han går ut på scenen. Oavsett vad som försiggår på insidan ger denna unga man i alla fall inte sken av det på utsidan. Han tar det lugnt och har publiken i sin hand. Man kan verkligen inte se att han är nervös.


Han framför låten helt perfekt. Från låga till höga toner och med perfekt vibrato på de rätta ställena. Och inte nog med att hans uppträdande är tekniskt bra så får han även med publiken. Han vet verkligen hur man ska engagera åhörarna. Han är redan ett riktigt proffs!

När låten är slut får han stående applåder från den vilda publiken. Det står klart att publiken blivit förälskade i hans version av "Can't Help Falling In Love". Raffi kommer med största sannolikhet att gå långt om han fortsätter på samma spår.

Ta en titt på hans video här nedan:

Annons