Annons

Torben blev påkörd när han jobbade vid olycksplats – slungades i diket och fick allvarliga skador

Annons

Torben Karlsson, Karlskrona, var ute för att söka efter ett påkört rådjur när han blev rammad av en vårdslös bilist. Fyra dagar efter olyckan mår han efter omständigheterna bra. Enligt läkarna hade han tur som överlevde.

Det var under torsdagen den 12 november, som Torben Karlsson kallades till en viltolycka i Karlskrona kommun.

Torben gjorde som vanligt, han drog på sig varselkläderna och begav sig till olycksplatsen där han skulle göra ett eftersök.

Men då hände det som inte får hända.

Kom körande i 70 km/h

Plötsligt kommer en bil i full fart och kör rakt in i både den bil, som står parkerad i väggrenen och Torben.

– Jag stod i väggrenen med huvud och axlar inne i bilen och pratade med polisen tillsammans med bilisten, säger Torben till Newsner.

Enligt vittnen flög Torben mellan 10 och 15 meter rakt ut i diket.

En lastbilschaufför spärrade av vägen med bilen och ringde polis och ambulans. 

– Han kom från andra hållet ned för en backe och såg hela händelseförloppet. Han såg hur den här bilisten kom i full fart utan att bromsa och körde rak in i oss, berättar Torben och tillägger:

– Den mannen är verkligen en hjälte i mina ögon.

Knäckta revben och skärsår

Ambulanspersonalen gjorde vad de kunde på platsen och körde sedan snabbt med Torben till sjukhuset.

Där fick han höra av läkare att han haft änglavakt.

– Jag hade skärsår på händerna och i huvudet, några knäckta revben och en lös flisa i halskotepelaren, säger han till Newsner.

Torben delade med sig av den otäcka händelsen på Facebook.

”Jag brukar inte”gnälla” på facebook Förbannad och besviken.På torsdsdagen 12/11 kl 14:00 var jag ute på en viltolycka utsänd av polisen. Då hände det som inte får hända. En bilist som hade 150 meters fri sikt till mig, iklädd varselkläder och den bilist som är pakerad vid vägrenen blir rammade i ca 70 km/h”, skriver han bland annat i inlägget.

Vill ha blåljus

Trots det som hänt tänker Torben inte sluta att ställa upp som eftersöksjägare. Men han hävdar, efter att själv testat, att om folk ska förmås att hjälpa till med eftersök på trafikskadat vilt måste man få använda blåljus på stillastående bil vid vägkanten. Det räcker uppenbarligen inte med skyltar, varselkläder och orange saftblandare. 

 

– Jag har själv provat och bilister är ögontjänare. Ser de ett blåljus saktar alla ner, ser de ett orange ljus bryr de sig inte, säger Torben Karlsson till Jaktojägare och passar på att tacka alla de tusentals personer som stöttar honom genom hälsningar på Facebook.


Vill att människor visar respekt

Nu vill Torben se att människor visar lite respekt för människorna som jobbar ute på vägarna. Om inte för hans egen skull så för alla hans kollegor runt om i världen.

– Det handlar om att trycka på bromsen i 30 till 40 sekunder förbi oss. Är det för mycket begärt?

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Annons