Annons

Trumps förslag för att bekämpa corona: Spruta in rengöringsmedel i folks lungor

Annons

Här är Donald Trumps senaste förslag i kampen mot corona:

Att spruta in desinfektionsmedel i lungorna – eller lysa med starka ljusstrålar i kroppen.

– Som att städa inifrån, sa han på presskonferensen.


Donald Trump håller en daglig presskonferens i vita huset där han får svara på frågor om det rådande viruset och vilka åtgärder som tas.

Under en av dessa presskonferenser nämnde en representant från departementet för inrikes säkerhet,  hur desinfektionsmedel som handsprit kan rengöra ytor från viruset.

– Jag har sett hur desinfektionsmedlet slår bort det på mindre än en minut. En minut. Finns det ett sätt att använda det som en injektion, som att städa upp inifrån? Det vore intressant att titta närmare på det, sa presidenten, enligt NBC News.

– Man ser vad det gör med lungorna, det har en stor effekt på lungorna. Så det vore intressant att kolla in det. Man skulle behöva använda läkare, men det låter... det låter intressant tycker jag, fortsatte president Trump.

Uttalandet fick blandade reaktioner, men en expert som NBC News pratat med slog ner idén omedelbart.

Experten: ”Livsfarligt”

– Tanken att injicera eller införa någon typ av städprodukt in i kroppen är oansvarigt och farligt, säger lungläkaren och globala hälsoexperten Vin Gupta till NBC News.


Donald Trump lanserade även teorin om att värme och solljus kan råda bot på viruset inne i kroppen.

– Föreställ er att vi träffar kroppen med en otrolig, vare sig det är en ultraviolett eller bara väldigt kraftfullt ljus. Jag tror du sa att det inte kollats upp än men att du kommer att testa det. Då sa jag: föreställ dig att du tar in ljuset, in i kroppen? Genom huden eller på något annat sätt. Jag tror det kommer att testas också, sa presidenten och vände sig till William Bryan.

En reporter från Washington Post frågade vad presidenten menade och då svarade Trump att han bara var där för att presentera idéerna.

– Jag är president och du är fake news.

Vad tycker du om Donald Trumps idé? Se klippet nedan och dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

Annons