Turist drog upp sköldpadda på land så att barnen kunde stå på den.

Många länder har inte lagar mot djurplågeri eller bestämmelser som lägger hinder folk från att interagera med djur som de stöter på i det vilda. Förra månaden, på Havana Beach i Beirut, Libanon, attackerades en oäkta sköldpadda och tvingades att posera för bilder.

För en månad sedan råkade en havssköldpadda simma lite för nära en strand i Beirut, Libanon, där ett gäng badgäster befann sig. Istället för att beundra detta vackra djur på avstånd så valde människorna på stranden att dra upp den ur vattnet, fotografera den, slå den med pinnar och till och med ställa sig på den.

st

Flera människor blev vittnen till händelsen, trots det dröjde det länge innan någon ingrep och stoppade djurplågeriet.

En bild från händelsen visar hur en pappa lyfter upp sin gråtande son och placerar honom ovanpå sköldpaddan för att ta en bild.

Vittnen hävdar att en person slog sköldpaddan med en pinne. Som tur fanns några djurvänner som kunde stoppa misshandeln och flytta den stackars sköldpaddan till ett säkert ställe.

sh

Sköldpaddan skadades på huvudet och djurvännerna som befann sig på stranden kontaktade olika djurorganisationer för att be om hjälp. Efter att två veterinärer har undersökt kunde de konstatera att skadan måste ha kommit nyligen från någon person på stranden.

huve

Sköldpaddan måste nu rehabiliteras innan den kan släppas tillbaka i havet igen, förhoppningsvis läker skadan snabbt! Titta på videon nedan:


Dela på Facebook