Tusentals svenska poliser i stor protest – detta kräver de

Tusentals personer har skrivit under uppropet #flerpoliser, för högre löner och bättre arbetsvillkor för alla våra poliser.

Polisbristen i Sverige är stor. Lönerna släpar efter och arbetsmiljön bidrar till att poliser slutar, vilket i sin tur leder till dålig arbetsmiljö, svårigheter att rekrytera och problem med vidareutbildning. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med personal för att täcka upp för de poliser som ska utbildas, enligt Polisförbundet.

– Det måste vara värt att vara polis och utsätta sig för den arbetsmiljö som vi har, säger polisförbundets ordförande Lena Nitz.


Tackar för stödet

– Det är otroligt roligt att så många har skrivit under vårt upprop. Jag välkomnar de satsningar som politiker från alla partier nu utlovar men det är nödvändigt att vi får garantier på att löftena blir till handling efter valet, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande. Varje dag utsätts en polis för situationer många av oss aldrig ens kan föreställa oss. I min bok är det klart att våra poliser förtjänar mer i lön och bättre villkor.

Under Polisens dag i Rosenbad i Stockholm lämnades alla underskrifterna över till justitieminister Morgan Johansson (S).

– Jag kommer att göra allt som står i min makt för att hålla löftet att vi ska öka polisorganisationen med 10 000 anställda till 2024, säger Morgan Johansson enligt Aftonbladet.

Morgan Johansson pratade också kort om den satsning som presenterades i april där regeringen sköt till 200 miljoner till svenska polisen, utöver de 7,1 miljarder som polisen blivit lovad under kommande tre år. Den kommer enligt honom bidra till högre löner, bättre arbetsvillkor och fler utbildade poliser.

Vill du stötta poliserna i deras upprop så skriv under HÄR och gilla och dela artikeln så att fler får chansen att göra detsamma!

Dela på Facebook