Annons

Tusentals svenskar planerar resa till turistparadiset över jul – trots ökade smittspridningen

Annons

Trots att coronalarmen ökat på flera håll i världen fortsätter svenskarna att resa.

Över julhelgerna beräknas 15 000 semestersugna svenskar att resa till Kanarieöarna, rapporterar TV4.

Coronaspridningen i Sverige ökar i rask takt och regeringen gör vad de kan för att minska spridningen. Men ännu har restriktionerna inte gett särskilt stor effekt.


Men trots den rådande situationen i världen fortsätter svenskarna att resa och över jul och Nyår beräknas omkring 15 000 svenskar att resa till Kanarieöarna.

Siffran är såklart hög men långt ifrån hur det brukar se ut.

– Exakt antal är svårt att säga eftersom de stora resebolagen inte går ut med det. Däremot säger de att ungefär en femtedel av ett normalt år kommer att resa. Och tar man då Kanarieöarnas statistik över hur många som kom i fjol så landar det på ungefär 15000 svenskar som kommer i december, säger reportern Maria J Holmgren, till TV4.

För de semestersugna svenskarna kommer dock inte Kanarieöarna att se ut som vi är vana vid. Flera hotell och restauranger är nedstängda, och en hel del försiktighetsårgärder behöver vidtas.


– Man måste hålla avstånd, man måste ta PCR-test för att komma hit, man måste ha munskydd överallt när man rör sig på Kanarieöarna. Både inne på hotellet och utomhus. Det är bara när man ligger stilla vid poolen eller äter som man får ta av sig det, så det är klart att det är annorlunda. Men å andra sidan är det lätt att hålla avstånden för de som tar sig ner hit, säger Maria J Holmgren till TV4.

Vad tycker du om detta? Dela gärna med dig av dina åsikter i en kommentar!

Annons