TV-doktorn Mikael: Tack vare Tilde de Paula envishet slipper jag fira jul ensam!

Medan många samlar familj, släkt och vänner inför den stundande julhelgen är det inte ovanligt att andra sitter ensamma. Då kan julen vara en tuff period - oavsett anledning till ensamheten. 

En simpel fråga för dessa ensamma personer kan betyda oerhört mycket. 

Att ha envisa vänner kan gå en på nerverna - men tack vare det slipper TV-doktorn Mikael Sandström som slipper fira jul ensam. Kollegan Tilde de Paula bjöd nämligen hem honom för att fira jul.

I intervju med Allers berättar tv-doktorn om hur Tilde fick honom att erkänna sin ensamhet på julen när kamerorna hade stängts av.

År 2010 hamnade läkaren Mikael Sandström på TV4 och har blivit nära vän med sina kollegor Tilde De Paula och Peter Jihde. Han har sedan 2012 firat jul tillsammans med de två olika familjerna, efter att gått igenom en svår personlig kris.

– Det började med att vi hade sänt ett program på julafton, berättar Mikael Sandström för Allers och fortsätter:

– Tilde frågade vem jag skulle fira jul med och jag hummade stammande till svar. Hon fortsatte envist att fråga och när det kom fram att jag skulle vara ensam tvingade hon mig mer eller mindre hem på jullunch.

Sedan bar det av till Peter Jihde.

– Därefter tomtade jag hemma hos Peter och blev sedan kvar där hela julafton. Det har blivit en fin tradition. Jag tycker det är en otroligt vacker tanke: även om de inte känner mig så väl öppnar de sina hem för mig.

Vilket otroligt fint initiativ att öppna upp sitt hem för ensamma på jul! Dela gärna vidare för att uppmärksamma detta.

Dela på Facebook