Annons

Två jägare skjuter elefant - då hämnas flocken med våld

Annons

Elefantjägare tvingades springa för sina liv efter att de sköt en elefant.

Djurälskare världen över kommer att tycka att den här historian är en rörande påminnelse om hur mycket djur tar hand om varandra. I oktober släpptes ett klipp p några tjuvjägare som försökte jaga en elefantflock i Namibia (sydvästra Afrika).

Image result

Videon visar två män med sina gevär. Den stora flocken bestod av vuxna elefanter. En av jägarna säger åt den andra att ''skjuta mellan ögonen''. 

De två jägarna skjuter en elefant. Flocken upptäckte omedelbart vad som hade hänt med sin fallna vän och att det var de två jägarnas fel. Elefantrop hörs och de ger sig efter jägarna.

Gotta go! The two men are soon forced to face the music, as the hunters become the hunted when the elephant herd charge at them

Jägarna blev förståeligt rädda och sprang iväg. Efter ett tag slutade elefanterna och gick tillbaka för att ta hand om den skadade vännen.

Elefanter är utrotningshotade. Elfenbenshandeln är den främsta orsaken till den krympande elefantpopulationen. Elefantbetar är värdefulla och kan säljas till ett bra pris på den svarta marknaden. Elfenbenshandeln har förbjudits nästan överallt, men människor jagar fortfarande elefanter. 

Bullseye: The men fire several shots at one of the bulls, and it is seen staggering and falling

Enligt Corné Kruger, en kvalificerad storviltsjägare i Namibia, finns en liten mängd av elefanter som man har rätt att jaga per år och att de två jägarna jagade på ett lagligt sätt, skriver News24. Den här videon togs för 3 eller 4 år sedan, men har nyligen gått viralt på sociala medier.

Titta på videon nedan. VARNING: vissa tittare kan tycka att innehållet är upprörande.

Berätta för oss vad du tycker i kommentarsfältet nedan. Fick dessa jägare vad de förtjänade? Vad tycker du om elefantjakt

Annons