Två personer eldade trots förbud och orsakade brand – då fångades de av polishunden Zcooter

Två personer bestämde sig för att elda kabel på en vändplats vilket resulterade i brand. De flydde platsen men de två misstänkta skulle inte komma undan så lätt. Polisenhunden Zcooter fick nämligen vittring och 500 meter bort ledde till den första ”eldaren”, enligt polisen.

Nu rasar polisen mot personernas agerande.

”Det verkar som inte budskapet om TOTALT eldningsförbud riktigt har nått alla? Kanske är det värmen eller ovilja att ta in information, Kanske båda?”, skriver polisen väst på sin Facebooksida.

I Lerum utanför Göteborg bestämde sig två personer för att trotsa eldningsförbudet genom att elda kabel på en vändplats, uppger Polisen väst. Det resulterade i en brand som hade kunnat sprida sig till omkringliggande skog. Polishunden Zcooter fick vittring och lyckades spåra upp dem 500 meter bort, där de låg och gömde sig, meddelar Polisen väst på sin Facebook-sida.

”Zcooter vet vad som gäller och lyfter näsan. Polishunden går nu med högt huvud och plockar molekyler. Riktning fastslagen”, skriver polisen i inlägget.

Och Zcooter hade träffat rätt – han lyckades även spåra upp eldare nummer två som låg och gömde sig.

Räddningstjänsten lyckades släcka branden innan branden spred sig och de två personerna är numera misstänkta gärningsmän, avslutar polisen inlägget.

Zcooter.

Vilken fantastiskt duktig hund! Dela gärna vidare för att hylla honom.

Dela på Facebook