Tvingades bort från Bingolotto – nu slår Ingvar Oldsberg tillbaka

Ingvar Oldsberg tänker inte lämna Bingolotto utan att få reda på varför han fått sparken.

Efter att Ingvar Oldsberg tvingades lämna Bingolotto under fredagen utlovade han att slå tillbaka mot produktionsbolaget under lördagen.

– Jag har kopplat in tre advokater. På måndag sätter vi oss och går igenom mitt avtal, och så tar vi det vidare därifrån, säger Oldsberg till Expressen.

– Det är inga sexuella trakasserier eller så. Det kan vi vara säkra på. Det kanske kan vara om jag har styrt och dikterat, vilket man gör som programledare, sa Ingvar Oldsberg då till Expressen.

Ingvar Oldsberg, fick själv beskedet i form av ett pressmeddelande och vet inte varför han får sparken från det populära programmet. Nu hotar han med stämning och har kallat in sina advokater.

– När advokaterna läser mitt kontrakt och läser uppsägningen, så väljer de vilka som stäms. Jag vill inte gå händelserna i förväg, säger Oldsberg till Expressen.

Vem stämningen kommer riktas mot (Folkspel, TV4 eller produktionsbolaget Warner) är i nuläget oklart.

Under fredagen ringde ringde TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöström upp Ingvar Oldsberg. Hon ska dock inte ha kunnat ge honom en förklaringen till varför han ska sparkas.

– Ingen har sagt vad det är för arbetsmiljöproblem. Har jag varit auktoritär eller har någon blivit kränkt? Om en murare eller målare blir uppsagd får han ju veta att han inte målar bra eller med fel färg. Jag har inte fått veta någonting, säger han till Expressen.

Vad tycker ni om beskedet att Ingvar Oldsberg tvingas att sluta som programledare för Bingolotto? Kommentera i fältet och dela vidare!

Dela på Facebook