Ulrikas dotter med autism fick ett våldsamt utbrott på Ikea - nu berättar hon om personalens oväntade reaktion

En tur till Ikea var på väg att sluta illa fel för svenska Ulrika Jensen, men lyckligtvis fick hon hjälp från oväntat håll. Nu skickar hon ett stort tack till en av butikens anställda.

Det skulle ha varit en trevlig dag på Ikea för Ulrika Jensen och hennes två döttrar Linnea och Elvira, 6 och 8 år.

Ulrika Jensen åkte till Ikea i Helsingborg för att fira yngsta dotterns födelsedag, där familjen skulle äta i restaurangen, men allt gick inte som det skulle. Det skriver Expressen.

Ulrika Jensens äldsta dotter, Elvira, har autism, som ofta kan skapa oväntade och komplicerade situationer för familjen.

Elvira fick ett utbrott. Men då fick familjen hjälp av Ikea-personalen – och nu hyllar hon deras agerande. 

Läs mammans Facebookinlägg nedan:

"Jag brukar inte skriva så mycket om min dotters diagnos. Men ikväll vill jag dela med mig. Elvira har autism och får väldiga utbrott ibland. Ikväll var vi på IKEA för att äta middag och fira Linnéas 6-årsdag. Det blev något fel med Elviras tårtbit när vi stod i kön till kassan och hon började skrika och slå mig. Jag fick lämna Linnéa och brickvagnen och släpa bort Elvira till utanför toaletterna. Hon skrek och slog och sparkade mig och ville inte lugna sig. Jag kunde inte lämna henne men hade ju lämnat mitt andra barn i kön till kassan. Så jag haffade en som jobbade på IKEA och bad om hjälp! Jag bröt samtidigt ihop och grät för att situationen var så jobbig och jag kände mig som världens sämsta mamma. Denna FANTASTISKA medarbetare på IKEA tog genast tag i situationen och hämtade Linnéa från kassakön och släppte in Elvira och mig i amningsrummet så vi kunde vara ifred. Sedan tog hon med sig Linnéa till Smålandet (deras lekland) så jag kunde ägna mig åt Elvira och lugna ner hennes utbrott. Efter att Elvira lugnat sig fixade hon ALLDELES NY MAT och EXAKT den maten vi hade plockat ihop tidigare och lotsade oss genom kön och där man beställer och kassan så allt skulle bli rätt och fixade fram tre helt PERFEKTA nya tårtbitar! Sedan hämtade hon Linnéa från Smålandet så vi kunde äta tillsammans. Sabina från IKEA Helsingborg: du anar inte vad detta betydde för mig! Någon såg min dotters och familjens behov och brydde sig. Änglar finns! ❤️❤️❤️ Dela gärna."

Så bra agerande av Ikeas personal, dela gärna om du håller med!

Dela på Facebook