Annons

Ung kille erbjuder sin 89-åriga granne att flytta in – anledningen får tårarna att rinna

Annons

Det här är en historia som definitivt kommer att värma ditt hjärta. Det handlar om 31-årige Chris Salvatore och hans granne Norma Cook, berättar Today.

2013 flyttade Chris Salvatore in mittemot 89-åriga Norma Cook och hennes katt Hermes. De två hälsade artigt på varandra, och efter att Chris presenterat sig själv blev de snabbt vänner.

– Hon erbjöd mig ett glas champagne, det är hennes favorit, och vi satte oss bara ned och pratade, berättar han.

Cook hade leukemi vilket ledde till en hel del med komplikationer, inkluderat lunginflammation, andningssvårigheter och andra farlig sidoeffekter. Efter att ha varit på sjukhuset i två månader så, sa Cooks läkare att hon inte fick återvända hem utan 24 timmars assistans.

Men tack och lov, satte Salvatore direkt igång med att hjälpa till och han samlade in nästan en halv miljon kronor via en GoFundMe hemsida.


Eftersom hon behövde ha vård hela tiden, lät han henne till och med att flytta in i hans lägenhet. Han lagade mat för henne och de två umgicks och drack hennes favorit champagne.

– Hon kunde inte ha blivit gladare att jag frågade, sa han och fortsätter: Jag var där och hälsade på de flesta dagar ändå. Det enda andra alternativet för henne var dessutom att flytta in på ett hem.

Nu bor de bästa vännerna ihop och får vardagen att gå som på räls. Han lagar mat åt henne och de umgås ofta vid TV:n.

– Hon kallade mig sonsonen hon aldrig fick, berättar han.

– Vi pratar mest, dricker champagne och äter jordnötter. Och så tittar vi alltid på nyheterna, avslöjar Norma själv.

Normas katt Hermes har också flyttat in hos Chris, vilket gjorde det hela ännu bättre.

Den 15 februari 2017 gick Norma tyvärr bort. Chris delade de hjärtskärande nyheterna på Instagram, där han ofta brukade dela med sig av deras äventyr.


– Jag är så glad att jag kunde ge henne den här gåvan, att leva sina sista dagar hemma. Jag kan inte föreställa mig hur det är att gå igenom slutet av livet på ett sjukhus utan dina vänner eller husdjur, säger Chris.

Vi applåderar Chris som verkar vara en toppenkille, och utnämner deras vänskap till den gulligaste vi sett

Annons