Annons

Ungdomsgäng plågade igelkott – stoppades av Linn och sambon: ''Hur kan man göra en sådan sak?''

Annons

På fredagen delade Eskilstunabon Linn Eriksson med sig av en förskräcklig kvällsupplevelse från balkongen. Nedanför såg hon hur ett ungdomsgäng plågade en igelkott samtidigt som de filmade händelsen och ”asgarvade”.

Det är i ett inlägg på Facebook som Eriksson skriver att gänget kastade ned igelkotten i en stor snurrgunga för att sedan hoppa på gungan vilket resulterade i att igelkotten flög iväg.

Gärningsmännen som filmade djurplågeriet tog sedan fram ett paraply som de ”matade slag” med. De slog till det att paraplyet gick sönder samtidigt som de ”asgarvade”.

Som tur är finns det människor som vägrar låta sådant här fortgå. 22-åriga Linn och hennes sambo är två av dessa människor. De ringde omedelbart polisen och ingrep, trots polisens uppmaning att inte konfrontera. 


På fredagskvällen satt Linn, 22, och hennes sambo ute på sin balkong i Eskilstuna när de fick syn på tre unga killar som lyste med sina mobillampor i buskarna. Eftersom det förekommer en del droger bland ungdomarna trodde paret att de letade efter droger och ringde därför polisen.

När sambon var i telefonsamtal med polisen såg Linn hur de tog upp en igelkott ur buskarna och lade den i en närliggande kompisgunga.

 – De började slå på gungan så att igelkotten studsade upp och ner i den, samtidigt som de skrattade och filmade, säger Linn till Aftonbladet.

Linn ringde därför upp till polisen och förklarade läget. Hon blev då ombedd att inte konfrontera ungdomarna, utan istället invänta polis.

 – Men då såg jag hur de tog fram ett paraply och började slå igelkotten med full kraft så att paraplyet gick sönder. De bara matade slag.

Då kände Linn att hon inte kunde låta bli längre. Hon sprang mot dem och började skrika. Då kastade ungdomarna igelkotten i buskarna och sprang därifrån.

Polisen kom kort därefter, men hann inte ifatt gänget.

 – Jag var så ledsen och arg, det är ett litet försvarslöst djur, hur kan man göra en sådan sak? Det var fruktansvärt att bevittna, säger hon vidare till tidningen.

Enligt Linn hade polisen meddelat att de förmodligen skulle behöva avliva det stackars djuret.

– Då frågade jag om jag fick ge den en chans och det fick jag.

Av flyttkartonger och filtar byggde paret ett litet bo åt den skadade och rädda igelkotten.

 – Vi vakade över den hela natten. Den var helt slut, den bara låg där och sa inte ett ljud. Till slut började den äta och dricka.


Nu har Linn kommit i kontakt med en person som bor på landet som kan hålla ett extra öga på igelkotten.

 – En tjej har sagt att hon kan ta hand om den, hålla lite koll på den. Den ska givetvis bo ute, eftersom man inte får ha igelkottar som husdjur. Men där är tryggt och det finns inga idioter som kan skada den, säger Linn till Aftonbladet.

Nedan kan du se ett klipp på igelkotten.

Det här paret är hjältar. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook om du också tycker de tog rätt beslut.

Annons