Uppgifter: Aviciis hemliga album släpps i år

Det har tidigare berättats att Avicii arbetade med en ny skiva vid tiden för sin död, en skiva som ska ha varit i det närmaste klar när den svenska stjärnan gick bort den 20 april i år. Han blev 28 år.

Enligt Aftonbladet har Berglings familj nu haft möten med skivbolaget och dess samarbetspartners och kommit överens om att en skiva med tidigare outgiven musik ska komma senare i år.

Tidningen skriver också att det ska finnas över 200 låtar att gå igenom och det återstår att ta beslut om vem eller vilka som ska producera.

I en intervju med tidningen Variety strax efter stjärnans bortgång berättade skivbolagschefen Neil Jacobs på Geffen Records om arbetet med den skiva som var tänkt att släppas i år.

– Det var ärligt talat Aviciis bästa musik på många år, sa skivbolagschefen Neil Jacobs i en intervju med Variety i slutet av april.

Neil Jacobson pratade med Tim Bergling bara två dagar innan hans död, och de två diskuterade vilka gästartister han skulle ha på albumet.


”Hoppas få råd av familjen”

– Jag kommer att sätta mig ned och prata med familjen när alla väl har fått en chans att andas in igen. Jag har aldrig varit med om att något sådant här har hänt med en artist som jag arbetat så nära med tidigare. Jag hoppas att få råd från familjen så att vi kan komma fram till vad Tim hade velat att vi skulle göra, sa Neil Jacobson till Variety dagen efter Tim Berglings bortgång.

Berättade själv om nya musiken

Tim Bergling berättade själv om de nya inspelningarna i en livesändning på Facebook i januari.

– Jag försöker fortfarande lista ut vad jag ska göra med min egen musik. Eller jag försöker inte lista ut det, men jag ska experimentera lite mer. Det känns som en bra tid för det, det känns som att många experimenterar. Det känns som att musiken håller på att förändras. Den är mer öppensinnad än på länge. Jag har inte slagit huvudet på spiken med vad jag vill göra med den nya EP:n, men jag kommer närmre, sa Tim Bergling.