Annons

Utrotningshotad delfinunge dör efter att turister dragit upp den från havet för att ta selfies

Annons

Sociala medier har utan tvekan förbättrat livet för många människor. Så som att föra oss samman genom att tillåta oss hålla kontakten med vänner och familj världen över, samtidigt som vi kan skapa nya kontakter med människor vi aldrig annat skulle träffat. Men de är också upphov till mycket ont här i världen.

Ett exempel kommer från Santa Teresita beach resort i Buenos Aires efter att en nyfödd delfin dog för den plockades upp ur havet av turister som ville ta en bild tillsammans med den. Den stackars delfinen dog av uttorkning i den starka solen, samtidigt när folk försökte få den perfekta selfien. 

"Delfiner klarar sig inte länge ovanför vattenytan. Deras hud är tjock och oljig och värmer dem i vattnet. Men detta gör att det varma vädret snabbt torkar ut djuret vilket leder till döden." skriver en representant från Foundation Vida Silvestre som uttalade sig i frågan.


Ett vittne berättar för C5N:

– De lämnade honom att dö. Han var liten och kom nära stranden. De kunde ha lagt honom tillbaka i vattnet – han andades faktiskt. Men alla började ta kort och ta på honom. De sa att han redan var död.

En viral video publicerades sedan, hur personer skickade runt delfinen som om den vore en leksak.

Här nedan kan du se när man hittar delfinen död på stranden.

Annons