Annons

Utsvulten hund är fast på öde ö och är dagar från döden – men titta nu vem som dyker upp från ingenstans!

Annons

Om du skulle besöka Belize i Centralamerika, kan du räkna med blå himmel, mjuk sand och en fantastisk havsutsikt. Fotografen Wesley White fick allt det och så mycket mer - i slutändan fick han också en ny bästa vän.

Den 2 december 2018 reste Wesley till Belize på en arbetsresa. Med lite ledig tog Wesley en kajak från sitt hotell i Thatch Caye till en liten ö. Han hade ingen aning om att det som han skulle hitta på den lilla ön skulle förändra sitt liv för alltid.

När Wesley kom fram till ön för att njuta av en picknick kände han en oväntad rörelse. På bryggan vid hamnen låg en hund. Den stackars hunden var kraftigt undernärd och till synes döende. Wesley kunde se varenda ben i kroppen på honom.

Det var tydligt att hunden inte hade långt kvar att leva. I alla fall om han lämnades kvar på ön.

Trots att hunden var tydligt i smärta viftade den glatt på svansen när han fick syn på Wesley närma sig honom.


”Mitt hjärta exploderade. Han hade bara väntat och väntat på att en människa skulle dyka upp”, säger han till Animal Channel.

Wesley visste att han inte kunde lämna hunden ensam på ön. Så han tog helt enkelt med sig hunden på sin kajak och tog honom tillbaka till Thatch Caye.

Då ändrades hela planen för Wesley. Han hade bara två dagar kvar i Belize, och han var fast besluten att hitta ett hem för hunden innan han lämnade. Han bestämde sig för att döpa den lilla hunden till Winston.

När kajaken hade nått fastlandet kontaktade Wesley de sociala myndigheterna, som försäkrade sig om att ge Winston den veterinärvård han så akut behövde.

”Winsten hittades med svåra infektioner och var kraftigt uttorkad. I övrigt var han i relativt gott skick”, skriver Wesley på Instagram.

Wesley tillbringade sina sista två dagar i Belize vid Winstons sida och såg till att han var okej. När det var dags för honom att åka tillbaka hem till Montana, USA, var han förkrossad.

”Det var som att jag helt plötsligt gav upp den lilla hunden”, säger Wesley.

Två månader gick, och Wesley kunde inte sluta tänka på Winston. Han bestämde sig för att han ville försöka adoptera honom - han hade blivit förälskad i hunden när han träffade honom.

Wesley flög ner till Texas för att träffa Winston, och Winston var så glad att se honom! Hundens svans slutade aldrig att vifta under deras återförening.


Nu bor Winston hemma hos Wesley, mannen som räddade livet på honom. I huset hemma i Montana får Winston leka med de andra hundarna. Livet vändes från misär till trygghet och kärlek!

Nedan kan du se klippet när han räddar Winston.

Blev du också glad av denna fantastiska berättelse? Tryck då på DELA nedan för att visa vännerna!

Guy Rescues Dog On Remote Island And Brings Him Home

Destiny brought this guy and a starving puppy together on the most remote island 💛

Posted by The Dodo on Wednesday, May 29, 2019

Annons