Vad denna finska fotografen fångade på film är extremt sällsynt. Du lär aldrig se det igen.

Naturfotografen Lassi Rautiainen upptäckte någonting i Finlands skogar som var både bedårande och överraskande.  Han fotade en ung och ensam varg. Fast vargen var egentligen inte ensam. Han hade bara beslutat sig för att inte vara med i en flock… för han hade en större och starkare vän.

– Ingen kan veta varför de blev vänner. Kanske att de var unga och ensamma och osäkra på hur de skulle överleva själva. Det är stort att kunna dela ögonblick som man tror aldrig skulle kunna ske, säger han till Daily Mail.

I 10 dagar i rad fick Lassi uppleva någonting helt otroligt. En ung björn och en varg brukade mötas och spendera tid tillsammans.

De brukade hänga på kvällarna…

Och de delade också sina byten med varandra.

För rovdjur, speciellt av olika arter, är detta väldigt ovanligt.

Hursomhelst så kände de sig riktigt bekväma med varandra. De litade fullständigt på varandra.

Det är väldigt ovanligt att se ett så omaka par som en björn och en varg. Ingen är säker på hur de två fann varandra på det sättet de faktiskt gjort. Det är möjligt att de två möttes när de var väldigt unga och osäkra, så de började jaga tillsammans för att överleva. Oavsett vad anledningen är så älskar vi de här två vilda bästa vännerna.

De dömer inte varandra. De bara älskar varandra. Dela gärna om den här vänskapen mellan vargen och björnen fascinerar dig också.

Dela på Facebook