Vaktmästarens lösning på vandaliseringen av skoltoaletten? Jag skrattar så att tårarna rinner!

Vaktmästaren i denna skola vet tydligen hur man lär eleverna saker och ting bättre än lärarna. Denna historia handlar om en del elever som inte respekterar skolans egendom, men sedan hittar vaktmästaren på en ganska smart knep för att få stopp på det. 

En privatskola i Washington drabbades nyligen av ett ganska ovanligt och unikt problem.

Ett antal av skolans 12-åriga elever hade precis börjat använda smink och läppstift och brukade använda skolans toaletter som sminkrum. Inget konstigt med det men efter att de hade satt på sig läppstift brukade de pressa sina läppar mot spegeln inne på toaletten vilket gjorde att den blev alldeles överfull med små läppavtryck.

[contentblock id=2 img=html.png]

Varje kväll fick sedan skolans vaktmästare kämpa i timmar med att tvätta rent spegeln. Och varje morgon var flickorna tillbaka och tryckte läpparna mot spegeln.

Till sist insåg skolans rektor att det här inte kunde fortgå och beslutade sig för att agera. Så hon bad alla flickor att följa med till badrummet för att träffa vaktmästaren. Hon förklarade för flickorna att deras läppavtryck orsakade stora problem för skolans vaktmästare som tvingades kämpa för att hålla spegeln ren.

För att demonstrera hur tufft jobbet var bad hon vaktmästaren att visa hur han bad sig åt för att göra spegeln ren. Så han tog fram en fönsterskrapa, doppade den i toalettstolen och skrapade sedan rent spegeln.

Sedan den dagen har det aldrig mer funnits några läppavtryck på skolans speglar.

Det finns lärare och så finns det utbildare…

Dela på Facebook