Valpen har trillat överbord och håller på att drunkna - då får seglarna syn på den

Medlemmar i en segelsällskap RYCC Savoiavar var ute och njöt av en dag av båtlivet i Neapel, utanför Italiens kust, när de såg något de knappast kunde förstå.Där ensam, i öppet vatten en mil från kusten var en liten gul valp, paddla mot dem när han kämpade för att hålla sig flytande mot de starka vågorna.

Det fanns ingen omedelbar indikation på hur djuret hade kommit dit, men det var tydligt att han behövde undsättning.

”Vi närmade oss valpen, men vi seglade och det var inte lätt att styra. Han (valpen) var alldeles tydligt utmattad, hans ben var paralyserade av kylan. Han darrade och grät”, berättar Massimiliano Cappa, som var ombord på båten för La Repubblica.

Videon från den häpnadsväckande räddnings visar hunden närmar sig båten med sina desperata ögon, innan fick upp honom i båten från det kyliga vattnet. Gruppen börjar snabbt att försöka trösta honom, torka och  värma den lilla valpen genom att hålla honom nära till sina kroppar. De ringde sedan en räddningsbåt som kom och tog tillbaka honom till fastlandet.

Väl tillbaka på land, fick räddarna reda på att den valpen, vars namn är Noodle, hade fallit överbord från en lokal färja, ungefär 2 mil västerut. Ägaren Mario Di Meglio berättade att han skulle ta med valpen hem till familjen, när hon plötsligt slitit sig och ramlat överbord. Han hade omedelbart kontaktat besättningen på fartyget, som vägrat stanna båten med argumentet att hunden nog redan hade drunknat.

Lyckligtvis, sjömännen hittade honom ungefär en halvtimme senare.


Dela på Facebook