Valpen Kokito tvingades ligga i flygplanets stängda bagagehylla – dog

Flygvärdinnan från United Airlines tvingade familjen att placera den lilla hunden på bagagehyllan Trots ägarens protester. Det amerikanska flygbolaget tar på sig hela ansvaret, och kallar det ”en tragisk händelse”.

När planet landade fyra timmar senare var hunden död. – Man kunde se hur hon höll i hunden och att den inte rörde sig, säger medpassageraren Maggie Gremminger till NBC News.

– Vi tar fullt ansvar för den här tragedin och uttrycker våra djupaste medkänslor till familjen. Vi undersöker grundligt vad som inträffade för att förhindra att det händer igen, sade flygbolaget United Airlines i en kommentar till CNN.

Det var i måndags som mamman skulle resa från Houston till New York mamma och hennes två barn skulle flyga med det amerikanska flygbolaget United Airlines, flight UA1284, när en flygvärdinna tvingade mamman att lägga upp den unga hunden i bagageutrymmet ovanför huvudet.

Familjens 11-åriga dotter hade fått valpen i födelsedagspresent bara några veckor tidigare.

Familjen hade betalat en extra avgift för att ta med den franska bulldoggen Kokito, men kort före avgång kom en flygvärdinna fram till mamman i familjen och bad henne att lägga in väskan på bagagehyllan ovanför sätena.

– Min mamma sa 'men det är ju en hund, det är en hund.' Men flygvärdinnan sa åt henne att hon måste stänga in den där, säger dottern Sophia Ceballos till NBC News.

Flygvärdinnan lyssnade inte på familjens protester och de tvingades göra som de blev tillsagda. Det var sista gången de såg Kokito vid liv.


June Lara satt bakom familjen under resan. ”Det kom inga ljud när vi landade och öppnade hans väska. Det syntes inga rörelser när familjen ropade hans namn. Jag höll hennes bebis när mamman försökte återuppliva sin 10 månader gamla valp. Jag grät med dem tre minuter senare när hon snyftade över hans livlösa kropp”, skriver hon i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

United Airlines ska utreda det inträffade och familjen har fått tillbaka pengarna de betalade för flygresan. Sophia Ceballos säger dock att det inte gör någon skillnad.

De är inte ute efter pengar.

– Vi vill bara inte inte att samma sak ska hända andra djurägare. Om en flygvärdinna säger åt dig att stänga in ditt husdjur i bagageutrymmet, gör det inte, säger hon till NBC News.

Dela artikeln så att alla förstår att ett djur inte kan flyga i handbagageutrymmet!

Dela på Facebook