Vandrare hittade en döende björn - bröt mot lagen för att rädda hans liv!!

Corey Hancock, en man från Oregon i USA som är oerhört förtjust i att gå på promenader, var på en liten resa nära Santiam River när han plötsligt såg en liten björn. Corey skulle ta några bilder på sin resa men när det började regna kraftigt, bestämde han sig för att åka hem igen.

På vägen hem såg han en liten björn som låg bara några meter från vägen. Det gick snabbt upp för Corey att allt inte var som det ska för den lilla björnen.

Den lilla björnen reagerade knappt på att Corey närmade sig och han var helt säker på att hans mamma hade övergett honom, eller att ungen hade skjutits av jägare. "Han låg på rygg. Han rörde sig knappt, han var döende" sa Corey.

Först visste inte Corey vad han skulle göra. Han bestämde sig för att stanna i området och gömde sig för att se om hans mor skulle dyka upp. Efter att ha väntat en stund och ingenting hände, insåg han att han var tvungen att göra något. Han tog upp den lilla unge, svepte in den i sina kläder och bar björnungen tillbaka till bilen.

Björnen såg ut att dö och slutade att andas. Corey handlade snabbt och började med mun till mun-metoden och fick på så vis liv i den lilla rackaren igen. 

Björnen har fått namnet Elkhorn och hade inte överlevt om det inte hade varit för en observant vandrare och den fantastiska personalen vid Ridge Wildlife Rehab som tog hand om den lilla björnen efter att Corey gjort det han kunde.

När Corey tillfrågades om han skulle göra samma sak igen, sa han det utan att tveka; "Jag har ett speciellt band med denna björn."

Se videon nedan och DELA gärna detta med alla du känner för att hylla Corey!


Dela på Facebook