Vänner undrade hur hans 23-åriga hund levde så länge. Hans hemlighet - ”skämma bort” sin hund

Den genomsnittliga livslängden för en hund är extremt kort jämfört med för en människa, men vissa hundar överraskar oss med hur gamla de blir. Denna hund förvänta inte sig ett långt liv när han togs till ett djurhem vid 16 års ålder, men vad som hände efter kom som en total överraskning för hunden.

Charlie är en söt, kärleksfull hund som verkligen har haft ett fullvärdigt liv. När han nådde tonåren, verkade saker ta en vändning till det sämre. Kayla Maryon, talesman för en ideell organisation som kallas Dogs Trust, sade att Charlies ägare gav honom till ett djurhem tillhörande Dogs Trust efter att fått veta att han var på väg att få barnbarn. Det såg dystert ut. Vid en sådan hög ålder hade Charlie få förhoppningar om att antas. Men den här hund stannade inte länge.

Efter bara tre veckor i djurhemmet hittade Charlie ett nytt hem. Han antogs av Stuart och Kim Smith, ett par i 60-årsåldern som beundrade absolut honom. ”När vi såg honom visste vi direkt att han var rätt för oss”, berättade Stuart till Express, en brittisk tidning. ”När vi gick förbi hans kennel hade han bara blicken i hans öga - vi visste att han var speciell.”

Detta par vände Charlies liv. Plötsligt såg hans framtid ljus ut. Charlie överraskade alla genom att bli en av de äldsta levande hundarna i Storbritannien. Han är 23 år gammal och fortfarande pigg. Stuart delade hans hemlighet med Express: ”Han är definitivt en bortskämd pojke, och det är förmodligen därför han lyckats leva så länge. Han älskar sina bekvämligheter hemma, sina tupplurar och naturligtvis sina godsaker.”

Charlie lever ett drömliv med sina adoptivföräldrar och 12-åriga hund syskon Lucy och Zack. Han kan ha förlorat sin ungdom, men han har inte förlorat sin spänning för livet. Han tycker fortfarande att gå ut på korta promenader. ”Vi bär honom uppför backarna så att han fortfarande kan gå ut i den friska luften,” berättar Stuart.

Denna hund lyser upp deras värld. ”Vi känner oss så privilegierad att ha kunnat erbjuda Charlie ett lyckligt hem i hans äldre dagar, och han har fört så mycket glädje för oss. Vi kan helt enkelt inte föreställa oss våra liv utan honom.”

Kayla är så glad att Charlie fick vara en del av en ny familj. Hon hoppas hans berättelse kommer att inspirera andra att öppna sina hjärtan för kärlek och värme äldre hundar måste dela. Efter allt, har äldre hundar sina egna speciella egenskaper. "Deras personlighet är redan formad så att nya ägare kan verkligen förstå och uppskatta hunden som de välkomnar i deras familj" förklarade hon till Express. 

DELA gärna detta med dina vänner och familj - alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem!

Dela på Facebook