Vännerna filmar sin egen död, och familjerna vill att du ser det

Vi varnar för starka bilder.

Polisen har släppt en video av dramatiska minuter, de två vänner dör i en bilolycka. Nu hoppas deras familjer att andra kan lära sig av deras historia.

Kyle Careford, 20 år och hans ett år äldre vän Michael Owen har mobilkameran på när de kör i 145 km/h på en väg där 50 är hastighetsgränsen.

I videon hör man hur bland annat de två vännerna berättar hur snabbt de kör, tills du plötsligt bara har ljudet av en kollision och skärmen blir svart.

Sedan hör vi en kvinna lugna ner de två männen och berättar att en ambulans är på väg. Men det är för sent.

Trafikolycka inträffade i Sussex i april, när de två männen körde på en kyrkomur. Och nu har familjen i samarbete med polisen beslutat att släppa videon, som de hittade på en av pojkarnas telefoner.

- Det var skärmade att titta på videon, men jag hoppas det kan användas på ett positivt sätt genom att visa ungdomar vad som kan hända, säger Kat Owen, mamma till 21-årige Michael Owen.

- Om det kan stoppa en person för att göra samma misstag, så är det bra att visa videon. Jag hoppas att det kommer att ha en inverkan på ungdomar och få dem att se att lite roligt kan ha sådana förödande konsekvenser.

- Jag vet faktiskt inte varför pojkarna valde att göra som de gjorde, men jag skyller dem både för de fattade beslutet tillsammans.

Både männen hade säkerhetsbälten på, men undersökningen visar att de hade tagit olagliga och receptbelagda läkemedel.

Kyle Careford körde även utan körkort.

(Videon visar inte de två pojkarna efter kollisionen, men det kan ändå tyckas obekvämt för någon)


Dela på Facebook