Annons

Vanvårdad cirkustiger fick aldrig känna kärlek: Men titta på reaktionen när hon träffar sin själsfrände…

Annons

En tiger som blivit vanvårdad fick nyss en andra chans till ett värdigt liv. Den här bengaliska tigern, känd som Aasha, är nu en helt ny katt med en ny livskompanjon på köpet.

När Aasha blev räddad var hon bara nio månader gammal men väldigt liten för sin ålder. Med sina 13,6 kilo var Aasha av samma storlek som skulle vara normalt för en tremånaders tiger.

Till råga på allt hade Aashas päls börjar trilla av och lämnade blödande sår över kroppen. Hon var i riktigt dålig form och det var inte många som trodde att hon någonsin skulle lyckas återhämta sig.

Desto mer In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Centre i Texas lärde sig om Aasha, ju mer undrade de varför denna niomånaders tiger var så liten. När de gjorde ännu fler efterforskningar fick de reda på att Aasha även led av flera olika sjukdomar framkallade av vanvård.

Aasha brukade vara del av en cirkus som lät henne bo med andra tigrar som attackerade henne. Personalen på The In-Sync upptäckte också att hon hade ringorm.

När sjukdomen identifierats kunde Aasha behandlas mot ringorm. Hon behövde ta flera medicinska bad, och även om hon först avskydde denna rutin vande hon sig snabbt och började i takt med att hennes hälsa förbättrades att plaska runt i badet.


När Aashas hälsa var återställd tilläts hon att umgås med de andra tigrarna. Hon placerades bredvid en annan tiger vid namn Smuggler, och han och Aasha blev kort därpå förälskade i varandra.

Attraktionen mellan Aasha och Smuggler gick inte att förneka, men personalen på the In-Sync var tvungna att se till så att den betydligt större Smuggler inte råkade skada Aasha. Lösningen blev en tid av övervakade "dejter", där personalen höll koll på Aasha och Smuggler.

Snart blev de båda tigrarna tillåtna att flytta in tillsammans.

Fyra år framåt i tiden lever kärleksparet fortfarande lyckliga tillsammans.

Se när paret badar nedan:

Annons