Var på väg till jobbet - hittade kattunge som någon klistrat fast på bilvägen

En oktobermorgon när Chuck Hawley kom körande i sin bil i staden Salem i amerikanska delstaten Oregon fick han se ett mörkt föremål på vägen. Han tyckte det liknade en liten låda i mitten av vägen. Bil efter bil lät den passera mellan hjulen.

I ett Facebook-inlägg berättar Chuck att han bestämde sig för att stanna och se efter vad det var. 

”Det var en katt som satt och skakade som ett löv”.

Han visste att han inte kunde lämna kattungen där utan han bromsade sin bil, han skyndade sig att få stopp på trafiken och satte på sina varningsblinkers medan han gick ut för att rädda katten. Det var då han upptäckte att någon limmat fast henne i vägen.

– Det var enkelt att få loss hennes framtassar, men baktassarna satt hårt, så jag fick skrapa loss klistret från vägen och ta med det, säger Chuck.

Efter att han räddat kattungen tog han med henne till jobbet där han tvättade den ren och gav den mat. Sen tog han henne till djursjukhuset där de använder sig av mineralolja för att få bort resten av klistret från pälsen.


– Det här är det värsta jag sett. Man undrar vad som får någon att göra något sådant här. Det är hemskt, kommenterar veterinären.

Chuck bestämde sig för att behålla kattungen och har gett henne namnet Sticky.

Hans inlägg på Facebook har delats nästan 200 000 gånger och gillats nästan en miljon gånger.

– För varje idiot som limmar fast en kattunge på vägen finns det 400 000 personer som inte skulle göra det. Jag är glad att folk har funnit hopp i den här kattungen, säger Chuck. 

Vi önskar dig all lycka i framtiden Sticky!

Dela på Facebook