Annons

Vårdboendet låter äldre ha sina husdjur där – så att de alltid kan finnas vid deras sida

Annons

När husdjursälskare flyttar in på vårdboenden eller sjukhus måste de lämna sina husdjur bakom sig.

Vissa patienter har turen att ha hjälpsamma vänner eller familjemedlemmar, men andra tvingas bryta upp med sitt husdjur vid en tidpunkt då de behöver dem mest.

Därför har 'Pet Peace of Mind', en organisation i USA satt upp ett vårdprogram där äldre får ha med sig sina husdjur, så att de kan fokusera på att bli friska istället för att sakna och bekymra sig över sina djur.


 – Jag känner till många patienter som har sagt att deras husdjur är deras livsglädje. Husdjur är en fantastisk medicin för att hantera den ångest som kommer från att hantera ett allvarligt medicinskt tillstånd, säger Dianne McGill, högsta chef för Pet Peace of Mind, enligt Iheartdogs, och fortsätter:

– För många patienter är det viktigt att hålla sina husdjur nära dem under livets slut och hitta hem för sina älskade husdjur efter att de gått bort, det är en av de viktigaste delarna i livets slutsked för många.


Tack vare att patienterna får sällskap av sina husdjur kan de slappna av och känna sig lugna.

Förutom hemvård hjälper Pet Peace of Mind också med att rasta och mata djuren, ja, det blir även en hel del lek och mys! 

Förutom det hjälper även ”Pet Peace of Mind” med att se till så att djuren får ett nytt hem efter att ägarna lämnat jordelivet, skriver Iheartdogs.


Vilken underbar idé. Fler borde anamma det här för de äldre och sjukas skull. Dela om du håller med.

Annons