Vargen smyger upp bakom krigsveteranen, men vänta tills han vänder sig om. Det här bevisar hur mycket djuren kan göra.

Det finns ett speciellt program som hjälper veteraner som lider av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) läka på ett sätt som ingen annan terapi gör - genom att införa dem till vargar.

Många av de amerikanska krigsveteraner som återvänder från krig får inte den hjälp de behöver med sin psykiska ohälsa, men en behandlingsmetod som visat sig effektiv vid PTSD är närkontakt med djur. Vi har sett hundar läka djupa emotionella sår, men det är inte lika vanligt att vi ser deras vilda släkting utöva samma typ av behandling. Just det, det finns ett sådant behandlingsprogram också – ”Warriors and Wolves”. Programmet hålls på Lockwood Animal Rescue Center där hjälper räddade vargar och krigsveteraner varandra. — Det är något med att vara en del av naturen. Det är något med att vara runt dessa djur, säger initiativtagaren och veteranen Matthew Simmons till Great Big Story. Även de mest skadade veteranerna känner sig annorlunda. Detta får dem att känna sig som en del av något större än dem själva.

Det är okonventionell terapi, men för veteraner möte med vargar, det fungerade när andra mer konventionella behandlingar inte fungerade.

— De lär dig hur man är lugn och självsäker. Det har en djupare mening när de accepterar dig. Säger den pensionerade soldaten, Jim Minik.


Dela på Facebook